Δύο νεκροί και 54 τραυματίες τον Ιούλιο στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Σωρεία παραβάσεων από τους οδηγούς

Τρίτη, 11 Αύγουστος 2020 14:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δύο νεκροί και 54 τραυματίες τον Ιούλιο  στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου 2020 στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

Τροχαία ατυχήματα
Τον Ιούλιο, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 41 τροχαία ατυχήματα με 56 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 2 νεκρούς, 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες και 36 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 51 ελαφρά τραυματίες.

Τα αίτια
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, υπερβολική ταχύτητα και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Πάνω από 2.700 παραβάσεις
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούλιο του 2020, συγκροτήθηκαν 561 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.361 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 335 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.704 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.850 για υπερβολική ταχύτητα, 320 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 141 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 122 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 58 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 42 για παραβίαση σηματοδότη, 111 για ΚΤΕΟ, 18 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 18 για αντικανονικούς ελιγμούς, 19 για αντικανονικό προσπέρασμα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος