Την Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζουν οι ναοί της Λακωνίας

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020 12:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζουν οι ναοί της Λακωνίας

Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστεί και φέτος η μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης, η Κοίμηση της Θεοτόκου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στη Λακωνία.

Στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαγούλας, την Παρασκευή 14/8 και ώρα 7:15΄ μμ θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο βυζαντινό παρεκκλήσιο της Παναγίας, παραπλεύρως του ενοριακού ναού. Το μεγαλύτερο μέρος της ακολουθίας θα τελεστεί στο προαύλιο του ναού, λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον Covid-19. Το Σάββατο 15/8 το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και έπειτα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον εορτάζοντα ενοριακό ναό.

Ακόμα, το διήμερο 14 και 15/8 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκουταρίου της Μητρόπολης Μάνης. Το απόγευμα της Παρασκευής 14/8 στις 7:30΄ μμ, θα τελεσθεί ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ στις 9:15 θα τελεστεί η ακολουθία του μικρού απόδειπνου. Το Σάββατο 15.8, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στις 7:00 πμ θα τελεσθεί ο όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Επίσης, την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν κι άλλες περιοχές της Λακωνίας, όπως η Νεάπολη, η Ελαφόνησος, τα Βρέσθενα, η Λογγάστρα, οι Σουστιάνοι, η Βαρβίτσα, το Φοινίκι, το Κυπαρίσσι, ο Γέρακας κ.α..
 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών