Τελετή μνήμης για τον Μανιάτη ήρωα της Κύπρου Αντιστράτηγο Σταυριανάκο

Στο Σκουτάρι

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020 13:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τελετή μνήμης για τον Μανιάτη ήρωα της Κύπρου Αντιστράτηγο Σταυριανάκο

Η ετήσια τελετή μνήμης και τιμής του αείμνηστου Μανιάτη Αντιστράτηγου Σωτηρίου Σταυριανάκου θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Αυγούστου και ώρα 6:30΄ μμ στην κεντρική πλατεία Σκουταρίου Δήμου Ανατολικής Μάνης, τόπο καταγωγής του ήρωα αξιωματικού της Κύπρου.

Ο Σταυριανάκος έπεσε στις 16 Αυγούστου 1974, κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων (τουρκική εισβολή) στην Κύπρο, στη μάχη της ΕΛΔΥΚ, μαχόμενος ηρωικά εναντίον υπέρτερων εχθρικών δυνάμεων.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκουταρίου, με την συνδρομή του Δήμου Ανατολικής Μάνης και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) / Παράρτημα Λακωνίας.

Κύριος ομιλητής στη εκδήλωση θα είναι ο Υποστράτηγος ε.α, Ιωάννης Δεβούρος, Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ.

Ποιος ήταν ο Σωτ. Σταυριανάκος
Ο Σωτήριος Σταυριανάκος (11 Ιανουαρίου 1941 - 16 Αυγούστου 1974) ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Γεννήθηκε την 11η Ιανουαρίου του 1941 στο Σκουτάρι Αν. Μάνης. Κατετάγη στη Σχολή Ευελπίδων την 30η Σεπτεμβρίου του 1961 και αποφοίτησε στις 27 Ιουλίου 1965 με το βαθμό του ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Στρατάκου (απεβίωσε το 2009) με την οποία απέκτησε δύο κόρες, ονόματι Χρυσάνθη και Σωτηρία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών