Συσκέψεις Κρητικού στις μονάδες Υγείας της Λακωνίας για τον κορωνοϊό

Ευχαριστίες στην οικογένεια Ευστ. Βαλιώτη για δωρεά συσκευής ελέγχου

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020 14:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συσκέψεις Κρητικού στις μονάδες Υγείας της Λακωνίας για τον κορωνοϊό

Σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για τη διαχείριση του κορωνοϊού είχε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός. Ειδικότερα, είχε επαφές με τον διοικητικό διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης κ. Ευάγγελο Τρουγκάκο, τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων κ. Κωνσταντίνο Κορωνιό (Μολάοι), τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χριστόφορο Δαβανέλο, τον πρόεδρο Φίλων Νοσηλευτικής μονάδας Μολάων κ. Γεώργιο Μυλωνάκο, τη διευθύντρια ΚΥ Βλαχιώτη κ. Λουκία Μυλωνά, τον δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, τους αντιδημάρχους κ. Βασίλη Μπόλα και Νικόλαο Γεωργοστάθη, καθώς και με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε δηλώσεις του ο Ν. Κρητικός ανέφερε: «Γιατροί, προσωπικό και διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες του Γεν. Νοσοκομείου Λακωνίας, έχουν αποδείξει πως είναι άριστοι λειτουργοί της Υγείας, κάνουν αρίστη, αλλά και δεν εφησυχάζουν. Εμείς οι πολίτες από τη μεριά μας, τηρούμε με ευλάβεια  όλα τα αναγκαία μέτρα, γιατί εκτός από τη συλλογική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική, που σε μερικές περιπτώσεις έχει  μεγαλύτερη σημασία.

Για την κυβέρνηση προέχει η διασφάλιση της υγειας μας. Παρακολουθούμε διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση, ακούμε τους ειδικούς και παίρνουμε όποια μέτρα  κάθε φορά είναι αναγκαία, για την υγεία του πληθυσμού, είτε πανελλήνια είτε κατά τόπους».

Ο βουλευτής πρόσθεσε: «Θεωρώ υποχρέωσή μου, να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπατριώτη μας ομογενή κ. Ευστάθιο Βαλιώτη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα, για την δωρεά στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενός μηχανήματος μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του Covid19 (PCR test), αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι απολύτως αναγκαίο και ωφέλιμο για το νομό μας και θα βοηθήσει σημαντικά. Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Βαλιώτης αποδεικνύει την αγάπη του για τον τόπο μας.

Επί τη ευκαιρία συνεχάρην τον κ. Κων. Κορωνιό, για την εγκατάσταση στο Νοσοκομείο Μολάων, ενός νέας τεχνολογίας μηχανήματος-σταθμού Υγιεινής και Απολύμανσης, τον οποίο και χρησιμοποίησα προσωπικά».

Συγχρόνως, ο κ. Κρητικός γνωστοποίησε ότι «ενημέρωσα για τους φακέλους που έχω καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία, τις σχετικές ερωτήσεις αλλά και τις προσωπικές επαφές μου, ενέργειες που έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους, τόσο για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της μονάδας αιμοκάθαρσης της Ν.Μ. Μολάων, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να ενταχθεί διεθνώς στον Ιατρικό Τουρισμό, όσο και για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Ημέρας για τους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και γενικώς άνοια και άλλες αντίστοιχες  διαταραχές.

Στα πλαίσια της συνεχούς επαφής και αλληλοενημέρωσης, αλλά και στήριξης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και  για να έχουμε τη δυνατότητα αυτές τις  δύσκολες ημέρες, να παρεμβαίνουμε άμεσα, συνεχίζω τις επαφές με τα Κ.Υ, Γυθείου, Αερόπολης και Νεάπολης, πάντα με προσοχή και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Στο θέμα του Covid19 ακούμε τους ειδικούς, προσέχουμε, μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς», κατέληξε ο Λάκωνας βουλευτής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών