Νίκας: «Κανένα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου»

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020 16:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νίκας: «Κανένα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου»

Δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του προς μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την ενημέρωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί της απόσυρσης του φακέλου του έργου εκ μέρους της χώρας μας και την επανυποβολή του. «Αυτό δεν συνδέεται με την πρόοδο των εργασιών στο μέλλον και με τη χρηματορροή», ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης, επαναλαμβάνοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ», ενώ ισχυρίστηκε ότι «πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των προβλεπόμενων από τον σχεδιασμό μονάδων διαχείρισης». Όπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, «το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να απαντήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συμπλήρωση και τροποποίηση του σχετικού φακέλου ή με έναν καινούργιο φάκελο. Τελικά, προκρίθηκε η αποστολή νέου φακέλου και οι διαδικασίες θα τρέξουν από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επιπλέον ότι έχει αρχίσει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, αντικείμενο της οποίας είναι η βελτίωση της συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών, καθώς -όπως τόνισε- «η ισχύουσα σήμερα συμφωνία θεωρείται επαχθής, και για τους δήμους και για τους πολίτες».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών