Κορωνοϊός-άκυρο: Αρνητικός ο επανέλεγχος των τριών στη Λακωνία

Τα κρούσματα είχαν ανακοινωθεί επίσημα από τον ΕΟΔΥ - Δηλώσεις του Π. Δούκα

Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2020 13:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορωνοϊός-άκυρο: Αρνητικός ο επανέλεγχος των τριών στη Λακωνία

Μεταβολή σκηνικού, όσον αφορά τα πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία, προέκυψε μετά από τον εργαστηριακό επανέλεγχο των δειγμάτων των τριών ατόμων στα Νοσοκομεία Σπάρτης (1) και Μολάων (2). Το δεύτερο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοίνωσε το αρμόδιο εργαστήριο, απέβη αρνητικό και για τους τρείς πολίτες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αντίθετα τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανέτρεψε την επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος την Τετάρτη (12/8) έσπευσε να προσθέσει κρούσματα στη Λακωνία, αν και -ως φαίνεται- δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του δεύτερου «τσεκαρίσματος». Κι αυτό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι το πρώτο τεστ δεν οδήγησε σε ατράνταχτα δεδομένα περί θετικού δείγματος, αντίθετα γίνεται λόγος περί «οριακού» αποτελέσματος, που τελικά ο επανέλεγχος άλλαξε το πρόσημο.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς η κοινωνία είναι εύλογα θορυβημένη, τίθενται σαφή ερωτήματα για τα ευρήματα που ανιχνεύτηκαν στον αρχικό έλεγχο, αλλά και αν -μετά τα αρνητικά δεύτερα τεστ- ο ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση περί αφαίρεσης των τριών κρουσμάτων από τη λακωνική λίστα του Covid-19. Επίσης, όλοι αναρωτιούνται, γιατί οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες προχώρησαν στην καταγραφή των περιπτώσεων, εφόσον επρόκειτο για ουσιαστικά αμφίρροπα δεδομένα.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα: «Τελικά και οι 3 περιπτώσεις που αρχικά εμφανίστηκαν από τον ΕΟΔΥ ως θετικές στον κορωνοϊό (μια στη Σπάρτη (κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου) και 2 στους Μολάους), στο δεύτερο τεστ βγήκαν αρνητικές!

Έτσι η Λακωνία παραμένει ο μόνος νομός χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού!

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται πολύ προσοχή από όλους μας! Καμία χαλάρωση της προσπάθειας!

Να μην συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους, να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκες, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, κλπ. ακριβώς όπως προβλέπουν οι διατάξεις οι οποίες συντάχθηκαν από τους επιστήμονες για το καλό όλων μας!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών