Ανακοινώθηκαν οι βάσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Τέλος η αγωνία για 100 χιλιάδες υποψήφιους

Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2020 11:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Τέλος η αγωνία για περίπου 100.000 υποψήφιους που διεκδικούσαν μια από τις περίπου 80.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρωί της Παρασκευής το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας:
-Τον οκταψήφιο μοναδικό κωδικό αριθμό τους και
-Tα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 105.420, εκ των οποίων 89.640 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 15.780 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 103.963. Συνολικά εισήχθησαν στα πανεπιστήμια, στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και στις ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, 81.413 υποψήφιοι, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε στη δημοσιότητα επιπλέον στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών. Αναλυτικότερα,  εκ των υποψηφίων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων.

Σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος της τάξεως περίπου του 20%. Το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας: α) Τον οκταψήφιο μοναδικό κωδικό αριθμό τους και, β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti