«Ρεύμα» προτίμησης για το ΤΟΔΑ Σπάρτης

Κορυφαίο ως πρώτη επιλογή μεταξύ των σχολών του ΠΑΠΕΛ - Οι επιδόσεις Ψηφιακών Συστημάτων και Φυσικοθεραπείας

Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2020 08:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ρεύμα» προτίμησης για το ΤΟΔΑ Σπάρτης

Μια ελπιδοφόρα κι ενθαρρυντική πρωτιά κατέγραψε το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) της Σπάρτης, μετά τα αποτελέσματα των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως φανέρωσαν τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, το ΤΟΔΑ αναδείχθηκε πρώτο σε δηλώσεις πρώτης  προτίμησης υποψηφίων μεταξύ όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!

Ειδικότερα, σε 77 μηχανογραφικά δελτία, τα οποία συμπληρώθηκαν μετά το πέρας των εξετάσεων, το τμήμα αθλητικού μάνατζμεντ  Σπάρτης επιλέχθηκε ως ανώτατη επιλογή, ενώ δεύτερο στη σχετική λίστα κατατάχθηκε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Καλαμάτας (74 μηχανογραφικά) και τρίτο το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Τρίπολης (63 μηχανογραφικά). Πιο κάτω στη λίστα βρίσκεται το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Σπάρτης, το οποίο επέλεξαν στην κορυφή των μηχανογραφικών τους 29 υποψήφιοι, ενώ το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Σπάρτης τέθηκε στην πρωτιά των προτιμήσεων από 21 άτομα. Αναφορικά με το Τμήμα Νοσηλευτικής, που μεταφέρθηκε πέρυσι από τη Σπάρτη στην Τρίπολη, έβαλαν στην κορυφή των επιλογών τους μόλις 10 υποψήφιοι.

Σε επίπεδο επιλογών στο σύνολο της χώρας, ασχέτως σειράς προτίμησης, το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων κατακτά την πρωτιά μεταξύ των τμημάτων της Σπάρτης, καθώς το επέλεξαν 5.451 άτομα (136η θέση) σε όλη την επικράτεια, ενώ το ΤΟΔΑ επιλέχθηκε από 3.844 υποψηφίους (234η θέση). Τέλος, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας «τσεκαρίστηκε» στο μηχανογραφικό από 3.194 συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές (289η θέση). Δηλαδή, ανεξαρτήτως σειράς προτίμησης, τα τρία πανεπιστημιακά τμήματα της Σπάρτης επιλέχθηκαν αθροιστικά από 12.489 άτομα στα μηχανογραφικά τους. Οι παραπάνω επιλογές των υποψηφίων έγιναν ανάμεσα σε 460 πανεπιστημιακά  τμήματα όλης της Ελλάδας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti