Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ευστάθιος λόγω πένθους

Εσπερινός το Σάββατο 19/9

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 13:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ευστάθιος λόγω πένθους

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης άγει τα σεπτά ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30΄ μμ, στον Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί σε προσκύνηση, για ευλογία και ενίσχυση του ιερού κλήρου και των πιστών.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος δεν θα εορτάσει φέτος λόγω πένθους, αφού είναι πρόσφατη η εκδημία του αειμνήστου αδελφού του Θεοδώρου Σπηλιώτη, ευχαριστεί, όμως, «θερμά το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και όλους όσοι είχαν την επιθυμία να του ευχηθούν εκ του σύνεγγυς αντευχόμενος υγεία, μακροημέρευση, πνευματική γαλήνη και κατά Θεόν προκοπή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti