Υπερδέσμευση και ένταξη ιδιωτικών έργων LEADER στον Πάρνωνα

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 12:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπερδέσμευση και ένταξη ιδιωτικών έργων LEADER στον Πάρνωνα

Σε συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης και έκδοσης τελικών αποτελεσμάτων της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD 2014-2020 «Ανατολική Πελοπόννησος. Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας», Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020, η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) Πάρνωνα υπέβαλε αίτημα υπερδέσμευσης πόρων συνολικού ύψους 6.089.690,25 ευρώ.

Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για μεταφορά πόρων ύψους 2.119.868,08 ευρώ στο μέτρο 19.2 του Τ.Π. LEADER της ΟΤΔ Πάρνωνα, οι οποίοι θα κατανεμηθούν στην υποδράση 19.2.3.1 για την ενίσχυση του τομέα της μεταποίησης.

Συνολικά, στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα θα ενταχθούν επενδύσεις με συνολική δημόσια δαπάνη 9.617.564,70 ευρώ.

Τα επόμενα βήματα μετά την έγκριση της υπερδέσμευσης, αφορούν σε έγκριση από την Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος LEADER/CLLD του οριστικού πίνακα κατάταξης με τις εντασσόμενες προτάσεις και στη συνέχεια στην έκδοση των αποφάσεων ένταξης από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές των επενδύσεων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών