Αποχαιρέτισε τον αγροτοσυνδικαλιστή Ευ. Μπούτα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 15:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποχαιρέτισε τον αγροτοσυνδικαλιστή Ευ. Μπούτα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Μια ηγετική μορφή του αγροτικού κινήματος στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης Μπούτας, έφυγε την Παρασκευή 18/9 από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και επιβάρυνση της υγείας του λόγω σοβαρού ατυχήματος στην εργασία του. Ο Βαγγέλης Μπούτας είχε διατελέσει και βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ, την τετραετία 1996 - 2000, ενώ εξελέγη και στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε διάφορες εκλογές, βουλευτικές, Ευρωεκλογές, καθώς και στην Αυτοδιοίκηση.

Σε μήνυμά της για την απώλεια του Ευ. Μπούτα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέφερε τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ με θλίψη ενημερώθηκε την Παρασκευή για τον θάνατο του ηγέτη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Το παράδειγμά του Βαγγέλη, η πρωτοπόρα δράση του ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, δηλώνουμε περήφανοι που συμπορευτήκαμε μαζί με τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή σε μια περίοδο που αγρότες και κτηνοτρόφοι δέχονται νέα επίθεση στη ζωή και το εισόδημά τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την ΚΑΠ της ΕΕ.
Θα είναι μαζί μας στους καημούς, στους πόθους, στις ελπίδες των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Καλό ταξίδι Βαγγέλη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών