Οι τηλεφωνικές απάτες καλά κρατούν στην Πελοπόννησο

Πως δρουν οι επιτήδειοι και τι συνιστά η Αστυνομία

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 17:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι τηλεφωνικές απάτες καλά κρατούν στην Πελοπόννησο

Πληθαίνουν ανησυχητικά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, σε περιοχές της Πελοποννήσου, ανάμεσα στις οποίες και η Λακωνία.

Όπως σας είχε ενημερώσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο «Λακωνικός Τύπος», άγνωστοι επικοινωνούν με πολίτες, προφασιζόμενοι πως εκπροσωπούν κορυφαία πολυεθνική εταιρεία που παράγει λογισμικό για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επικαλούμενοι δήθεν παροχής τεχνικής υποστήριξης και αποκατάστασης προβλημάτων.

Η ενημέρωση
και οι συμβουλές της ΕΛΑΣ
Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από άτομα που προσποιούνται τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ενημερώνει:
• οι δράστες τηλεφωνούν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, από αριθμούς κλήσης του εξωτερικού (0035….0044…κ.τ.λ.) και μιλώντας στην αγγλική ή ελληνική γλώσσα, κατά περίπτωση, υποστηρίζουν ψευδώς ότι εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή smartphones του παθόντα και ζητούν την εγκατάσταση συγκεκριμένων εφαρμογών για να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν από μακριά  πρόσβαση στη συσκευή τους.  
• υποτίθεται πως ο λόγος που επικαλούνται είναι να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν, αρχικά, πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο smartphone και στη συνέχεια να «αρπάξουν» ό,τι προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, από τους οποίους ταυτόχρονα αφαιρούν χρήματα.

Γι’ αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία (κωδικούς, κλπ), ενώ να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Για περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη (Χρήσιμες Συμβουλές).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti