Ο κύβος ερρίφθη: Νέα γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα

Ειλημμένη η απόφαση της Περιφέρειας - Ήδη σε εξέλιξη η εκπόνηση της μελέτης

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2020 13:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο κύβος ερρίφθη: Νέα γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα

Στην κατασκευή νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά σιδερένια, θα προχωρήσει σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τη μελέτη για την εν λόγω κατασκευή -που θα συνδέει μεταξύ τους δύο περιοχές της Σκάλας- εκπονεί ήδη, δωρεάν, ο μελετητής που έχει αναλάβει το έργο της παράκαμψης Βλαχιώτη.

Σε τρεις μήνες αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη, προκειμένου η Περιφέρεια να προβεί άμεσα στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η υφιστάμενη, παλαιά, σιδερένια γέφυρα της Σκάλας, θα συντηρηθεί και θα παραμείνει ως μνημείο, με χρήση αποκλειστικά για πεζούς και ποδηλάτες.

Η υφιστάμενη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα άρχισε να υλοποιείται το έτος 1896 από Γερμανούς  σχεδιαστές και Ιταλούς κατασκευαστές. Με υπουργική απόφαση του 2011, η γέφυρα χαρακτηρίστηκε ως μνημείο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Αθανάσιο Κατσιρώδη

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti