Η πλειοψηφία του ΔΣ Σπάρτης υπέρ του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Ικανοποίηση και προειδοποίηση από την Επιτροπή Κατοίκων

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020 16:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η πλειοψηφία του ΔΣ Σπάρτης υπέρ του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 23/9/2020, που διεξήχθη στον χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης τάχθηκε υπέρ -κατά πλειοψηφία- της προγραμματικής σύμβασης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου–7ου Νηπιαγωγείου  Σπάρτης. Ειδικότερα, κατεγράφησαν 26 «ναι» (από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Αργειτάκου, Βαλιώτη και Βουνάση) και 12 «όχι» (από τη διοικούσα παράταξη Δούκα).

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, η απόφαση «επιβεβαίωσε με τρόπο ηχηρό και αδιαμφισβήτητο, την αναγκαιότητα ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου  Σπάρτης στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό, στον Νέο Κόσμο, διευρύνοντας, μάλιστα, εντυπωσιακά την αρχική πλειοψηφία (18 ναι-12 όχι) του Φεβρουαρίου 2020».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού εκφράζουν «την απόλυτη ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή, αφού πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας  μεγάλης συνοικίας που στερείται σχολικής μονάδας, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης όλων των σχολείων της πόλης και θα συντελέσει αποφασιστικά στη λύση του στεγαστικού προβλήματος των Νηπιαγωγείων».

Καταλήγοντας, οι κάτοικοι Ν. Κόσμου – Ψυχικού θεωρούν πως «στη συνεδρίαση (σσ του ΔΣ) δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. Υπήρξε μόνο μια ισχυρότατη  και αδιαμφισβήτητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σύναψη προγραμματικής σύμβασης Δήμου –  Περιφέρειας,  που ΠΡΕΠΕΙ να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ ο κ.  Δήμαρχος, ο οποίος, ως θεσμός, έχει εκ του νόμου ένα ξεκάθαρο ειδικό υπηρεσιακό καθήκον, αυτό της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον αυτού του σχολείου, το οποίο κατακτήθηκε δικαιωματικά με τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και του εκπαιδευτικών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών