Έως τέλη Οκτώβρη η απόσυρση ταμειακών μηχανών

Μετά ελλοχεύουν πρόστιμα

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 11:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έως τέλη Οκτώβρη η απόσυρση ταμειακών μηχανών

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οι επιχειρηματίες οφείλουν να αναβαθμίσουν(όποιες δέχονται αναβάθμιση) ή να αντικαταστήσουν  τις ταμειακές μηχανές για να μπορούν να συνδεθούν online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το Επιμελητήριο Λακωνίας προειδοποιεί πως όσοι επαγγελματίες δεν προβούν στην παραπάνω διαδικασία θα βρεθούν, από την 1η Νοεμβρίου, αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου σε κάθε φορολογικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν το 2020 (π.χ. σε τουριστικές περιοχές), και ανήκουν στην πιο πάνω κατηγορία είναι υποχρεωμένες και αυτές να δηλώσουν την παύση των ΦΗΜ έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Στις αποδείξεις που θα εκδίδονται πλέον θα είναι τυπωμένοι οι QR Codes, που θα επιτρέπουν τον έλεγχο τόσο από εφοριακούς, όσο και από πελάτες μέσω του TAXIS net.

Η διασύνδεση των ταμειακών, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του αρμόδιου  υπουργείου, θα γίνει από την 1/1/2021.

Από τη 1η Οκτωβρίου 2020 είναι ανοιχτή η ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών βιβλίων my-data για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδονται από αυτή την ημερομηνία και μετά. Για το 2020 οι επιχειρήσεις μπορούν να διαβιβάσουν τα παραστατικά μόνο του τελευταίου τριμήνου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος). Η υποχρέωση διαβίβασης των παραστατικών εσόδων όλου του 2020 θα παραμείνει μόνο για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν τα κίνητρα ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου για το έτος αυτό.

Η ψηφιακή διαβίβαση όλων των παραστατικών στο myDATA καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 20201.

Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ καλούν όλες τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ενεργά στο τρίμηνο της πιλοτικής λειτουργίας, ώστε να προετοιμαστούν για την παραγωγική περίοδο και να συμβάλουν με γόνιμες παρατηρήσεις στη βελτίωση της πλατφόρμας myDATA.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland