Πότε έρχονται οι επιδοτήσεις και το 4 ευρώ σε κάθε κτηνοτρόφο

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2020 19:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πότε έρχονται οι επιδοτήσεις και το 4 ευρώ σε κάθε κτηνοτρόφο

Ζεστό χρήμα φτάνει τις επόμενες ημέρες στα χέρια των δικαιούχων παραγωγών, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει τους αγρότες που περιμένουν το τσεκ.
Πρόκειται για τη μεγάλη πληρωμή των 650 εκατ. ευρώ που αφορά 540 χιλιάδες παραγωγούς.

Από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς έχει επιτευχθεί η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων.

Η στρόφιγγα των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ανοίξει ήδη καθώς σήμερα γίνονται πληρωμές ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον πράσινο τρύγο, ενώ από την περασμένη Παρασκευή έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων οινοπαραγωγών που συναλλάσσονται με την Τράπεζα Πειραιώς, τα ποσά της απόσταξης κρίσης.

Ακόμα σήμερα πιστώνεται στους κτηνοτρόφους και το ποσό των 3,8 ευρώ ανά κεφαλή προβάτου που αφορά την αποζημίωσή τους για το πλήγμα που υπέστησαν το Πάσχα, λόγω του lock down από τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί τέλος ότι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία καθίσταται δυνατή η αποζημίωση των αγροτών που έχουν πληγεί από τον «Ιανό» στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου και επιτρέπεται η πληρωμή προκαταβολής έναντι της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Σύμφωνα µε την ανακοίνωση του υπουργείου, «ακολούθως θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία πίστωσης μιας γενναίας προκαταβολής στους λογαριασμούς των πληγέντων αγροτών».

Πηγή: agropublic.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti