Τεστ κορωνοϊού σε εργάτες γης ζητούν στον Κεφαλά

Τι είπε στον «Λακωνικό Τύπο» ο πρόεδρος της Κοινότητας

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2020 16:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τεστ κορωνοϊού σε εργάτες γης ζητούν στον Κεφαλά

Ανησυχία επικρατεί στον Κεφαλά Δ. Σπάρτης, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου ελαιοσυγκομιδής στις 10 Νοεμβρίου. Αιτία είναι η επικείμενη άφιξη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών γης, οι οποίοι απασχολούνται στις εν λόγω αγροτικές εργασίες, και διαμένουν στην περιοχή. Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο», ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλά κ. Αναστάσιος Παπαδημητράτος, η τοπική κοινωνία απευθύνει έκκληση για διενέργεια τεστ για πιθανή ανίχνευση του Covid-19 στους εργάτες που αναμένονται στο χωριό. «Παρά τις εντατικές  προσπάθειές μας δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ώστε να ενημερώσουμε σχετικά με το αίτημά μας», εξηγεί ο κ. Παπαδημητράτος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τοπικής Κοινότητας, κάθε χρόνο στην περιοχή απασχολούνται από 80 έως 100 εργάτες γης, ενώ για τη φετινή περίοδο, ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί κάποιοι από αυτούς σε ποσοστό 10% του παραπάνω δυναμικού.

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να λάβουν άμεσα υπόψη τους τις αξιώσεις των κατοίκων και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες, καθώς το παράδειγμα της Γλυκόβρυσης κατέδειξε τη σοβαρότητα του ζητήματος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland