Ενημερωτική συνάντηση για το σχολικό κλίμα διεξήχθη στα Παπαδιάνικα

Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2020 15:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημερωτική συνάντηση για το σχολικό κλίμα διεξήχθη στα Παπαδιάνικα

Ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Φώτη Πολίτη, με θέμα «Η συνεργασία των εκπαιδευτικών και η συμβολή τους στη διαμόρφωση του σχολικού κλίματος για μια αποτελεσματική σχολική μονάδα», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/11 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Παπαδιανίκων,.

Ο κ. Πολίτης, αφού παρουσίασε θεωρητικά ζητήματα επικοινωνίας, συνεργασίας, ανθρωπίνων σχέσεων και αμοιβαίας εμπιστοσύνης -παράμετροι που συμβάλλουν στην οικοδόμηση θετικού σχολικού κλίματος ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας- τόνισε ότι ένας σύγχρονος σχολικός οργανισμός για να είναι αποδοτικός και αποτελεσματικός απαιτεί επικοινωνία των μελών και αγαστή συνεργασία μεταξύ τους. Επίσης, επικεντρώθηκε και στην εφαρμογή όλων αυτών στην καθημερινή σχολική πρακτική, σημειώνοντας ότι όταν οι μαθητές βιώνουν κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και αυτοί με τη σειρά τους θα σεβαστούν την αξία της συνεργασίας (μίμηση προτύπου). Άλλωστε, όπως έλεγε και ο πραγματιστής καθηγητής John Dewey -σημαντικός εκπρόσωπος των σύγχρονων παιδοκεντρικών θεωριών- για να μάθουν οι άνθρωποι να συνεργάζονται στη ζωή, θα πρέπει πρώτα να βιώσουν τη συνεργατικότητα μέσα στο σχολείο.

Τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών που αφορούσαν και τα συλλογικά όργανα και τον «Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας», ενώ συνέστησε στους διευθυντές «να μην τεκνοθετούν στη λήψη αποφάσεων Παίγνια μηδενικού αθροίσματος, γιατί αυτά είναι πλήρως ανταγωνιστικά: ένας κερδίζει-ένας χάνει, αλλά Παίγνια Συνεργατικά, προς όφελος όλων των συμβαλλόμενων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti