Έτσι σχεδιάζεται η ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων-παρατηρήσεων απευθύνει ο Δ. Σπάρτης

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 13:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτσι σχεδιάζεται η ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν εισήγησης των μελετητών και της Τεχνικής Υπηρεσίας και αφού εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές λύσεις της προκαταρκτικής μελέτης για τη διαμόρφωση της Κ. Παλαιολόγου, από Όθωνος –Αμαλίας έως Θερμοπυλών, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, με την απόφασή του στις 23 Νοεμβρίου, ενέκρινε το προκαταρκτικό σχέδιο για την ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης. Το συμβούλιο πρόκρινε ως πλέον κατάλληλη την πρόταση δημιουργίας δύο λωρίδων αμφίδρομης κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο κέντρο και δύο τεράστιων πεζοδρομίων δεξιά και αριστερά που προσφέρουν άφθονο χώρο σε πεζούς, ποδηλάτες και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, και ενισχύουν τις δραστηριότητες εμπορίου και αναψυχής.

Η διαμόρφωση αυτή αποτελεί τη φυσική συνέχεια της μελέτης που αφορά το κεντρικό τμήμα της Κ. Παλαιολόγου από Ευαγγελιστρίας έως Βρασίδου, για την οποία υποβλήθηκε, στις 13/11/2020, αίτημα ένταξης στο ΕΣΠΑ στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναμένεται σύντομα η έγκρισή του.

Η παρούσα μελέτη θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η γενική μορφή της ανάπλασης θα είναι περίπου όπως το κατωτέρω σχέδιο (φαίνεται απόσπασμα από τη διασταύρωση Κ. Παλαιολόγου με Θερμοπυλών, οδό Των 118.)

sxediagramma anaplasis Spartis

Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι:
- Δημιουργία δύο λωρίδων αμφίδρομης κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο κέντρο συνολικού πλάτους 7,00 μ
- Απομάκρυνση των γηραιών και ασθενών φοινίκων
- Όπου είναι εφικτό θα φυτευτούν νέοι φοίνικες, και σε κάθε περίπτωση περισσότεροι απ´ όσους υπάρχουν στην Παλαιολόγου σήμερα.
- Φύτευση δύο δενδροστοιχιών υψίκορμων πλατάνων (ή παρόμοιων φυλλοβόλων δένδρων) δεξιά και αριστερά
- Δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου και ενός πολύ μεγάλου πεζοδρομίου σε κάθε πλευρά
- Τοποθέτηση υγρών στοιχείων για δροσισμό

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου για παροχή πρόσθετων πληροφοριών.

Με ανακοίνωσή του ο Δ. Σπάρτης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει τυχόν επισημάνσεις, παρατηρήσεις ή προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης.

Για επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία ακολουθούν τα παρακάτω στοιχεία:
- Κώστας Βαρζακάκος, προϊστάμενος Τμήματος Μελετών και Εκτέλεσης Έργων, 27313 63205, 27313 63200
- Μιχάλης Αναστασιάδης, προϊστάμενος Τμ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας, 27313 61134, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.(αναφέρετε ως θέμα: «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης»)

φωτο: mapio.net

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος