Υποψήφιος για διεθνές βραβείο ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Μετάλλιο για την τεχνολογική προσφορά στην κοινωνία διεκδικεί ο Λάκωνας υπουργός

Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2020 13:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υποψήφιος για διεθνές βραβείο ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Μια σπουδαία βράβευση διεκδικεί ο Λάκωνας υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος προκρίθηκε στην τελική τετράδα υποψηφίων για το Society Medal. Πρόκειται για ένα διεθνές βραβείο που απονέμεται φέτος για πρώτη φορά, από το Βρετανικό Επιμελητήριο Πληροφορικής (British Computer Society), σε πρόσωπο που έχει καταφέρει να βελτιώσει την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας.

Το Society Medal απονέμεται σε ταλαντούχα άτομα τα οποία έχουν καταφέρει να βελτιώσουν την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Η δυνατότητα πρότασης είναι ανοιχτή στο κοινό και στα μέλη της BCS και οι προτάσεις είναι παγκόσμιες.

Το British Computer Society (BCS) ιδρύθηκε το 1956 και αντιπροσωπεύει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και ICT στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και διεθνώς. Το BCS απαριθμεί περισσότερο από 82.000 μέλη παγκοσμίως σε περισσότερες από 151 χώρες. Διαθέτει 45 περιφερειακά παραρτήματα στο ΗΒ, 16 διεθνή και πάνω από 50 εξειδικευμένα group. Ενδεικτικά, έχει διεθνή παρουσία στο Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τον Καναδά κ.α.

Φέτος, οι τέσσερις φιναλίστ για το Society Award είναι:
- Elizabeth Denham, η ICO του ΗΒ
- Professor Margaret Ross, Ομότιμος Καθηγητής Ποιότητας Λογισμικού στο Πανεπιστήμιο Southampton Solent
- Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ελλάδας
- Professor Carsten Maple, Καθηγητής Μηχανικής συστημάτων στον κυβερνοχώρο στο Πανεπιστήμιο Warwick

Οι τέσσερις φιναλίστ θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του Society Medal η οποία και θα αποφασίσει για τον νικητή που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Λίγα λόγια
για τον Κυρ. Πιερρακάκη
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που γεννήθηκε το 1983 στη Μάνη και έχει μεγαλώσει στα Κάτω Πατήσια Αττικής, είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις». Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων με έμφαση σε μελέτες που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Έχει εργαστεί, επίσης, σε ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω σε αντικείμενα που έχουν σχέση με την τεχνολογική πολιτική και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας.

Είναι γιος του Μανιάτη ιατρού Στέφανου Πιερρακάκη (διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο) και της δικηγόρου Αθηνών Ποτούλας Στρατάκου από τις Κροκεές Λακωνίας.

Είναι παντρεμένος με την πολιτικό μηχανικό Δήμητρα Μουστακάτου και πατέρας τριών παιδιών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος