Στην «εντατική» το Νοσοκομείο Σπάρτης

25 κρούσματα σε εργαζομένους

Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 12:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην «εντατική» το Νοσοκομείο Σπάρτης


 
Θορυβημένοι είναι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης αλλά και η τοπική κοινωνία μετά τα κρούσματα  κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί εντός της νοσοκομειακής μονάδας.
 
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Λακωνίας κ. Παναγιώτης Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή Χαμηλή Πτήση του Ionian, ανακοίνωσε 25 κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου
 
«15 υγειονομικοί και 10 άτομα του προσωπικού του ΕΚΑΒ έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, επισημαίνοντας πως το νοσοκομείο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα της κατάστασης.
    
Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας να προσθέτονται στη λίστα των περιστατικών και με αρκετά ακόμα κρούσματα δημοτών της πόλης, η κατάσταση στη Σπάρτη θεωρείται κρίσιμη αφού όπως φαίνεται η διασπορά του είναι αρκετά μεγάλη.
 
Το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ν. Σύψας καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε αναμένεται να εισηγηθούν μέτρα για τη Λακωνία καθώς παρουσιάζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων.
 
Ο κ. Σύψας δήλωσε πως « τα επιδημιολογικά δεδομένα για κάθε περιοχή της χώρας εξετάζονται όταν κάποιοι δείκτες ξεπεράσουν τα όρια. Στην περίπτωση αυτή θα συγκληθούμε εκτάκτως για να πάρουμε μέτρα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συνεδριάσουμε μόλις κριθεί ότι τα δεδομένα επιδεινώνονται απότομα». Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας πως «Δεν θα αφήσουμε να γίνει έκρηξη».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia