Στα «λευκά» ορεινές περιοχές της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Άνοιξε η κυκλοφορία στην ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης όπου χρειαζόταν αλυσίδες

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2021 14:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα «λευκά» ορεινές περιοχές της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Η κακοκαιρία «Λέανδρος», με χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις, που σαρώνει τις τελευταίες ώρες περιοχές της Ελλάδας, προκάλεσε προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου, να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.   

Στη Λακωνία, το πρωί του Σαββάτου (16/1), η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξαγόταν με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης από το 10ο έως το 23ο χιλιόμετρο στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και από το 23ο έως το 30ο χιλιόμετρο στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μετά τον καθαρισμό των δρόμων από εκχιονιστικά μηχανήματα, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως στα παραπάνω τμήματα.

Εν τω μεταξύ, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε ορεινές περιοχές του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, με υψόμετρο που αγγίζει ή ξεπερνά τα 1.000 μέτρα, οι οποίες έχουν καλυφθεί από λευκές νιφάδες.

Στην ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης, αλλά και στις Καρυές, μετέβη ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος δήλωσε: «Βρέθηκα από το πρωί στην Εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης, όπου οι χειριστές μας, που είχαν τεθεί σε επιφυλακή, “άνοιξαν” και κράτησαν καθαρή την οδό. Το ίδιο έγινε και στην Επαρχιακή οδό προς τις Καρυές.

Είμαστε σε επιφυλακή μέχρι την Τετάρτη το πρωί, αφού από Δευτέρα αναμένονται νέες χιονοπτώσεις στην περιοχή μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών