Λίγη προσοχή παραπάνω δεν βλάπτει

Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2021 17:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λίγη προσοχή παραπάνω δεν βλάπτει

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
 
Το φαινόμενο να παίρνουν φωτιά κάδοι απορριμμάτων από στάχτες τζακιών, δυστυχώς, δεν είναι σπάνιο.
Κάποιος ή κάποια απερίσκεπτος, εναπόθεσε τις στάχτες από το τζάκι του σε μπλε κάδο ανακύκλωσης (ούτε καν στον κάδο των κοινών σκουπιδιών που βρισκόταν ακριβώς δίπλα) με αποτέλεσμα η στάχτη να ανάψει και καπνοί να βγαίνουν από αυτόν.

Αν δεν είχαμε αντιληφθεί τους καπνούς και δεν είχαμε ρίξει επαρκή ποσότητα νερού για να κατασβεστεί η φλόγα που μόλις είχε αρχίσει να σιγοκαίει, μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε ακολουθήσει. Μέσα σε έναν κάδο που ήταν κατά κύριο λόγο γεμάτος από χαρτιά και πλαστικά, η γρήγορη αναζωπύρωση και η καταστροφή του θα ήταν θέμα μερικών λεπτών. 

Έπειτα, θα ήμασταν όλοι εμείς που θα γκρινιάζαμε για τον κατεστραμμένο κάδο που δεν αντικαθιστά ο δήμος, τον οποίο εμείς, λόγω καθαρής απερισκεψίας και επιπολαιότητας, καταστρέψαμε. 

Ας είμαστε, λοιπόν, στο εξής πιο προσεκτικοί με τη δημοτική περιουσία καθώς είναι περιουσία όλων μας. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί με το τι πετάμε στους κάδους, γιατί δεν θα τα πετούσαμε με την ίδια ελαφρότητα μέσα στο σπίτι μας. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί με τους γείτονές μας, γιατί η παραπάνω κίνηση θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

 

 

Α.Δ.