Νέα παράταση στο lockdown της Σπάρτης: Έως 1 Φεβρουαρίου τα αυστηρά μέτρα!

Δια στόματος Ν. Χαρδαλιά - 49 τα ενεργά κρούσματα

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 17:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα παράταση στο lockdown της Σπάρτης: Έως 1 Φεβρουαρίου τα αυστηρά μέτρα!

Για μία ακόμα εβδομάδα παρατείνεται το αυστηρότερο lockdown στον Δ. Σπάρτης, όπως ενημέρωσε την Παρασκευή 22/1 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μεταφέροντας την απόφαση της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας. Δηλαδή, το τοπικό lockdown, που αρχικά θα εξέπνεε στις 25/1, θα παραμείνει σε ισχύ, τουλάχιστον, ως τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 πμ.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, αυτή τη στιγμή στον Δ. Σπάρτης υπάρχουν 49 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, ήτοι ένα περισσότερο από όσα καταγράφονταν στις 15 Ιανουαρίου. Φαίνεται πως, παρά την τάση σταθεροποίησης της επιδημιολογικής εικόνας στον Δ. Σπάρτης, οι κρίσιμοι δείκτες δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα στα επίπεδα που αναμένουν οι ειδικοί για να αποφασίσουν άρση του αυστηρότερου απαγορευτικού κι έτσι έλαβαν την απόφαση επιμήκυνσης της καραντίνας, που την 1η Φεβρουαρίου θα συμπληρώσει 18 ημέρες από την ημέρα επιβολή της (14/1). Πάντως, ο Κ. Χαρδαλιάς επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας και τήρηση των μέτρων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον περιορισμών, όπως την άρση της λειτουργίας του click away (παράδοση εκτός) στο λιανεμπόριο.

Την ίδια στιγμή, την Παρασκευή 22/1 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από Covid-19 στη Λακωνία.

Τα μέτρα ως 1/2 στον Δ. Σπάρτης
- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
- Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
- Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
- Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κλπ).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia