Αν όχι φοίνικες, τότε τι;

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 18:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αν όχι φοίνικες, τότε τι;

Συνεχίστηκε την Κυριακή 24/01 η απομάκρυνση των νεκρών φοινίκων από την οδό Κ. Παλαιολόγου στο κέντρο της Σπάρτης. Τεχνικά συνεργεία με επικεφαλής τον γεωπόνο του Δήμου Σπάρτης κ. Δημοσθένη Τσαπάρα, απομάκρυναν συνολικά τρία δέντρα στα οποία είχε διαπιστωθεί η πλήρης νέκρωση του  οφθαλμού αναβλάστησης συνεπώς οι κορμοί των συγκεκριμένων δέντρων μόνο κινδύνους εγκυμονούσαν για τους πεζούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει σαφές από τους αρμόδιους, αν τα συγκεκριμένα δέντρα θα αντικατασταθούν με φοίνικες ή αν θα επιλέξουν κάποιο άλλο είδος.

Με το Δήμο Σπάρτης να δηλώνει πως: «στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η αντικατάσταση όσων δέντρων δεν επηρεάζονται από τις αποφάσεις για την ανάπλαση του κέντρου της Λεωφόρου Παλαιολόγου», γεννώνται πολλά ερωτήματα που χρειάζονται άμεση απάντηση. 

Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει πως δεν επιθυμεί την εκρίζωση των φοινίκων από το κέντρο της πόλης, καθώς σηματοδοτούν μέρος της ιστορίας της.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι φοίνικες φυτεύτηκαν από τον Δήμαρχο Ηλία Γκορτσολόγο το 1930. Εποχή που σηματοδοτούσε την έναρξη της πορείας της Σπάρτης προς την ανάπτυξη.
 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia