«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί στη Λακωνία

Ξεπέρασαν τους 1.400 οι άνθρωποι που έλαβαν το σκεύασμα - Με σταθερούς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2021 17:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί στη Λακωνία

Με ανοδικούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η διενέργεια των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Λακωνία, καθώς αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στις ειδικές γραμμές των υγειονομικών μονάδων του νομού, μετά την έναρξη της διαδικασίας στον γενικό πληθυσμό πριν από μερικές ημέρες. Μετά τους υγειονομικούς του νομού που έλαβαν το σκεύασμα, σειρά πήραν άτομα άνω των 85 και ακολούθως άνω των 80 ετών, τρόφιμοι και προσωπικό γηροκομείων και ιδρυμάτων, ενώ στο πρόγραμμα εμβολιασμού εντάχθηκαν και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός. Η χορήγηση του εμβολίου αναμένεται να διευρυνθεί και σε άλλες ηλικιακές ομάδες και τμήματα του πληθυσμού.

Είναι χαρακτηριστικό, πως από την έναρξη της διαδικασίας στις 7 Ιανουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, είχαν εμβολιασθεί συνολικά 1.430 άτομα στον νομό Λακωνίας, ενώ η διαφορά σε μία ημέρα ήταν επιπλέον 182 εμβολιασμοί. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέχρι τη Δευτέρα, στη Μεσσηνία είχαν γίνει 1.935 εμβολιασμοί, στην Αρκαδία 1.323, στην Αργολίδα 1.259 και στην Κορινθία 946 «τσιμπήματα».

Τη Δευτέρα 25/1, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι στο σύνολο η Ελλάδα έχει φτάσει στους 176.689 εμβολιασμούς, από τους οποίους 168.809 αφορούν την 1η δόση και οι υπόλοιποι την 2η δόση.

«Έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 69 χιλιάδες πολίτες άνω των 85 ετών, περισσότεροι από 88 χιλιάδες υγειονομικοί και 10.700 στους οίκους ευγηρίας», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ για τα ραντεβού, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί 649.000 ραντεβού για εμβολιασμό.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αυξήσει τη δυναμικότητα του συστήματος και του ρυθμού εμβολιασμού. Ο μέσος όρος των τελευταίων ημερών ξεπερνάει τις 16 χιλιάδες εμβολιασμούς. Με βάση και τους σημερινούς εμβολιασμούς η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών» υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι «λειτουργούν αυτή τη στιγμή 390 εμβολιαστικά κέντρα, και στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia