Κατέληξε ηλικιωμένη από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Μολάων

Θετικός στον ιό και ο εγγονός της

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2021 21:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατέληξε ηλικιωμένη από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Μολάων

Ηλικιωμένη θετική στον κορωνοϊό κατέληξε νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Νοσοκομειακή Μονάδα Μολάων.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, αλλοδαπής καταγωγής κάτοικος Παπαδιανίκων Δήμου Μονεμβασίας πολλά χρόνια, διαγνώστηκε θετική στον ιό και μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο Νοσοκομείο Μολάων για νοσηλεία.
Δυστυχώς, η άτυχη γυναίκα η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα, δεν τα κατάφερε και κατέληξε περίπου στις 7:30 το απόγευμα.

Θετικός στον ιό βρέθηκε και ο εγγονός της ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα μαζί με τον παππού του στο σπίτι τους και σιτίζονται από το Δήμο Μονεμβασίας.
Επιπλέον έχει πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση, ενημέρωση και επισήμανση σε όσους είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα δύο κρούσματα.

Ο Δήμος Μονεμβασίας, προχώρησε στη διενέργεια rapid test στο Δημοτικό Κατάστημα Παπαδιανίκων τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Όπως επισημαίνει όμως, «το αρνητικό τεστ στη συγκεκριμένη στιγμή της εξέτασης δεν σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος θετικός στον ιό. Γι αυτό απαιτείται επαναληπτικός έλεγχος μετά από μερικές μέρες ».
Ο δήμος θα διαθέσει ξανά δωρεάν rapid test ενώ παράλληλα θα συνεχίσει την ιχνηλάτηση ώστε να μειώσει την πιθανότητα νέων κρουσμάτων.

«Θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ειδικότερα δε αυτοί που είχαν στενές ή και περιστασιακές επαφές με τα κρούσματα, εάν παρουσιάσουν κάποια από τα συμπτώματα, να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους », τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Μονεμβασίας.

Τέλος επισημαίνει πως «η ατομική ευθύνη του καθενός είναι το βασικότερο όπλο για τον περιορισμό της διασποράς ».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia