Δούκας: «Πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται σαν να είναι θετικοί στον ιό»

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος Σπάρτης για την περιοχή

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2021 18:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δούκας: «Πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται σαν να είναι θετικοί στον ιό»

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 3/2, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας σήμανε «καμπανάκι» για τις μεταλλάξεις τού ιού, ενώ απηύθυνε θερμή έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας στην περιοχή που βρίσκεται υπό αυστηρότερα μέτρα περιορισμού έως τις 8 Φεβρουαρίου. «Πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται σαν να είναι θετικοί στον ιό. Εμείς επιτηρούμε την τήρηση των μέτρων με τη Δημοτική Αστυνομία, ωστόσο είναι θέμα των πολιτών να συμβάλλουν στην προσπάθεια, ακολουθώντας όσα ισχύουν», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Δούκας, που αναγνώρισε το γεγονός της κόπωσης του πληθυσμού, ωστόσο ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια για τον έλεγχο της κατάστασης.

Πάντως, ο ίδιος τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα στον Δ. Σπάρτης παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο -όπως τόνισε- τις αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο δήμαρχος Σπάρτης γνωστοποίησε πως σε 80 τεστ στο Νοσοκομείο Σπάρτης υπήρξε μόνο 1 θετική διάγνωση, ενώ σε σύνολο 140 ελέγχων που διενήργησε ο ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές του Δ. Σπάρτης ανιχνεύτηκαν 5 μολύνσεις. Στο νοσοκομείο της λακωνικής πρωτεύουσας νοσηλεύονται 16 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δούκας γνωστοποίησε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, πέραν εκείνων που έχουν αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti