Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος χειροθέτησε πνευματικό τον εφημέριο Φοινικίου (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 19:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος χειροθέτησε πνευματικό τον εφημέριο Φοινικίου (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Φοινίκι Δ. Μονεμβασίας, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στην ομιλία του, ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στην έναρξη του Τριωδίου και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισσαίου. Ιδιαίτερα, στάθηκε «στην υποκρισία, που στην εποχή μας δυστυχώς αποτελεί μάστιγα», αλλά και στην αρετή της ταπεινοφροσύνης.

Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος, με αφορμή τη χειροθεσία σε πνευματικό του εφημέριου Φοινικίου π. Παναγιώτη Λεοντακιανάκη, μίλησε με επαινετικά λόγια για το πρόσωπο του ιερέα «που υπηρετεί με πίστη, ήθος και συνέπεια την εν λόγω ενορία επί 22 συναπτά έτη», ενώ παράλληλα επισήμανε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου διακονήματος.

Από την πλευρά του ο π. Παναγιώτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον σεβασμιώτατο «για την εξαιρετική τιμή και την πατρική του αγάπη», ενώ του ευχήθηκε «υγεία και μακροημέρευση ώστε να συνεχίσει να ποιμαίνει με σύνεση και σοφία την Ιερά Μητρόπολή μας για πολλά ακόμα χρόνια».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών