Σε τελική φάση η γέφυρα στην περιφερειακή Γερακίου (ΦΩΤΟ)

Βερούτης: «“Αναστήσαμε” ένα σταματημένο και ταλαιπωρημένο έργο»

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε τελική φάση η γέφυρα στην περιφερειακή Γερακίου (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία στο εργοτάξιο της γέφυρας του Πόρου στην περιφερειακή οδό Γερακίου έκανε την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο επιβλεπόντων μηχανικών.

Επιτόπου, ο αντιπεριφερειάρχης εξέτασε αίτημα πολιτών για μικροβελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό πλαίσιο αλλά και τη γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων της περιοχής.

«Η γέφυρα του Πόρου και η περιφερειακή οδός Γερακίου ολοκληρώνονται και αυτό μάς γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση», δήλωσε ο Θ. Βερούτης για να σημειώσει στη συνέχεια: «“Αναστήσαμε” ένα σταματημένο και ταλαιπωρημένο έργο που βασάνισε για πέντε χρόνια τους πολίτες της ανατολικής Λακωνίας. Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση ολοκλήρωσής του, εντάξαμε τις εργασίες στο ΕΣΠΑ, υπογράψαμε νέα σύμβαση και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, με ταχείς ρυθμούς, το παραδίδουμε στους Λάκωνες έχοντας τηρήσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Η εξέλιξη του έργου αυτού είναι η απόδειξη της διαφορετικής αντίληψης της νέας περιφερειακής Αρχής για την υλοποίηση των δημόσιων έργων, σε σχέση με το παρελθόν. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, προσηλωμένοι στο καθήκον να υλοποιούμε το σχέδιό μας για την Λακωνία, θεωρώντας την πολιτική λειτούργημα και όχι επάγγελμα».

Το χρονικό
και οι άξονες του έργου
Η αρχική δημοπράτηση του έργου (γέφυρα Πόρου - περιφερειακή οδός Γερακίου), συνολικού προϋπολογισμού 12.980.000 ευρώ, έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2014, από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Προέβλεπε εργασίες στο ρέμα του Πόρου, με κατασκευή της γέφυρας με την τοποθέτηση των δοκών καταστρώματος και οδικές παρεμβάσεις, συνολικού μήκους 1,8 χλμ. περίπου, καθώς και παράκαμψη του οικισμού Γερακίου μήκους 5,64 χλμ. Ωστόσο η τότε ανάδοχος εταιρεία κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτη στις 30 Ιουλίου 2019, με αποκλειστική υπαιτιότητά της, λόγω μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων της.

Στις 25 Μαΐου 2020 υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Επαρχιακού δρόμου Σκούρα – Γεράκι, προϋπολογισμού 2.121.269,25 ευρώ. Με το νέο έργο, που ξεκίνησε μετά την υπογραφή της σύμβασης και έχει προθεσμία αποπεράτωσης 10 μήνες, προβλέπεται να εκτελεστούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της εν λόγω εργολαβίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται:
– Ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας του ρέματος του Πόρου καθώς και των προσαγωγών οδών εκατέρωθεν.
– Κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, εργασίες οδοστρωσίας, εργασίες δύο στρώσεων ασφαλτικών καθώς και κάθετη και οριζόντια σήμανση.
– Ολοκλήρωση των εργασιών της παρακαμπτήριας οδού του Γερακίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti