Με προγραμματισμό η προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα του mydata

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 16:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με προγραμματισμό η προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα του mydata

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/2 τηλεημερίδα με θέμα «my data, η νέα πρόκληση για τις επιχειρήσεις» που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με βασικό ομιλητή τον κ. Χρήστο Κρίγκα, οικονομολόγο - φοροτεχνικό - σύμβουλο Επιχειρήσεων, μέλος της κοινής τεχνικής ομάδας εργασίας ΟΕΕ - Υπ. Οικονομικών - ΑΑΔΕ.

Συμμετείχαν από το Επιμελητήριο Λακωνίας ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης, από το 11ο Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κρητικός και πλήθος ενδιαφερόμενων μελών του Επιμελητηρίου, αλλά και ενδιαφερόμενοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας αρχικά απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και εν συνεχεία παραχώρησε το λόγο στον κ. Χρήστο Κρίγκα ο οποίος παρουσίασε τη νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ my Data, κάνοντας λόγο για το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής των ηλεκτρονικών τιμολογίων και τη νέα ψηφιακή μορφή των λογιστικών βιβλίων όπως και ποιες επιχειρήσεις αφορά. Αναλύθηκαν οι ιδιαιτερότητες και τα οφέλη του εγχειρήματος και, όπως κατέστη σαφές, οι επιχειρηματίες πρέπει να προσαρμοστούν στη χρήση των νέων υπηρεσιών. Όπως αναφέρθηκε, η προσαρμογή αυτή, όμως, δεν μπορεί να είναι βίαια και επιτακτική, ειδικά στις συνθήκες πανδημίας που βιώνει η χώρα μας. Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, «στόχος του Υπουργείου Οικονομικών θα έπρεπε να είναι, πρώτα από όλα, η καθιέρωση της ψηφιακής έκδοσης και διαβίβασης των παραστατικών εσόδων από το σύνολο των υπόχρεων οντοτήτων και στην συνέχεια η καθιέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων, για την εφαρμογή των οποίων, άλλωστε, η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις». Αναφορά έγινε στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και στο χρόνο διαβίβασης στα νέα ψηφιακά δεδομένα του mydata, όπως και στους  τρόπους διαβίβασης δεδομένων και το ρόλο των επιχειρήσεων σε αυτό.

Κλείνοντας  την εκδήλωση, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης όσο και ο πρόεδρος του 11ου Παραρτήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πάνος Κρητικός ευχαρίστησαν θερμά τον εισηγητή κ. Χρήστο Κρίγκα για την  συμβολή του στην ενημέρωση των επιχειρήσεων και τόνισαν την ανάγκη τόσο για παράταση εφαρμογής του my data, όσο και για τη θέσπιση ισχυρών φορολογικών κινήτρων και την δημιουργία, μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων για την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού για την εφαρμογή του.

Το βίντεο της τηλεημερίδας βρίσκεται στη σελίδα του Επιμελητηρίου στο facebook για όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν και σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου (www.lakoniacci.gr) και υλικό για το θέμα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών