Ν. Κρητικός: «Δεν κλείνει το σχολείο Καστορείου, θέλουμε να το αναβαθμίσουμε»

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 16:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν. Κρητικός: «Δεν κλείνει το σχολείο Καστορείου, θέλουμε να το αναβαθμίσουμε»

Επίσκεψη στο Καστόρι Δ. Σπάρτης πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Διαδοχικά, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστορείου, το Κέντρο Υγείας  Καστορείου και το παλαιό υδροηλεκτρικό.

Στο σχολικό συγκρότημα Καστορείου έκανε αυτοψία μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλη Λαγανά, τον κ. Σταύρο Περγαντή, πρόεδρο του Οργανισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Σπάρτης και τον κ. Γιώργο Οικονομάκη, πρώην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστορείου. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέων γηπέδων άθλησης εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε: «Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ότι δεν προκύπτει από πουθενά η περίπτωση η σχολική μονάδα να παύσει τη λειτουργία της. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι όχι μόνο δε θα κλείσει, αλλά θέλουμε να αναβαθμίσουμε τους χώρους άθλησης. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τα παιδιά μας να αθλούνται, να παίζουν και να χαίρονται σε σύγχρονες δομές άθλησης. Η υφιστάμενη κατάσταση δεν τιμά κανέναν. Στην όλη διαδικασία θα ληφθεί υπόψη η γνώμη της διεύθυνσης των σχολείων και των συλλόγων γονέων. Για την ανάπλαση του χώρου ήδη έχω κάνει συναντήσεις με την ηγεσία της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, η οποία δέχεται να εντάξει το έργο στο πρόγραμμά της, μιας και είναι εντός του σχολικού συγκροτήματος και ουσιαστικά ανήκει στον Δήμο».

Σχετικά με το Κέντρο Υγείας Καστορείου και με δεδομένη την πρόθεση της 6ης ΥΠΕ να λειτουργήσει η μονάδα, γίνονται προσπάθειες από τον κ. Κρητικό να στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη, μάλιστα, ένας ιατρός και μία νοσηλεύτρια έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. «Ο χρόνος θα δείξει πως τελικώς θα ρυθμιστούν κάποιες δυσκολίες στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. Μετά τη διασφάλιση του προσωπικού είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί κτιριοδομικά το Κέντρο Υγείας, αναβάθμιση που μπορεί να την αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας», δήλωσε ο κ. Κρητικός.

Τέλος, όσον αφορά το μικρό υδροηλεκτρικό, σύμφωνα με τον βουλευτή «υπήρχε έτοιμη προμελέτη βιωσιμότητας και αναβάθμισης του από το 2015. Το έργο δυνητικά θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά έργα υποδομής σε δήμους της Επικράτειας». Όπως δήλωσε ο κ. Κρητικός, «η αναβάθμιση του μικρού υδροηλεκτρικού είναι μια δυνατότητα την οποία θα συζητήσουμε με τον Δήμο Σπάρτης, μιας και δυνητικά αυτός μπορεί να εγείρει τη διαδικασία ένταξης του έργου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών