Αιχμηρή απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε άρθρο της Α. Κανελλοπούλου

Τι ισχυρίζεται ο Δήμος Σπάρτης

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 19:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αιχμηρή απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε άρθρο της Α. Κανελλοπούλου

Φιτίλι στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ινστιτούτου Σπάρτης με το Δήμο Σπάρτης έβα-λε, άρθρο της Προέδρου του Ινστιτούτου κ. Αναστασίας Κανελλοπούλου. 

Περί συκοφαντικού άρθρου από πλευράς της κ. Κανελλοπούλου κάνει λόγο ο Δήμος Σπάρτης, αναφορικά με τις ενέργειές του για την αποκατάσταση της μαθητικής εστίας Σπάρτης.
Στο άρθρο της η κ. Κανελλοπούλου (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ) κάνει λόγο για αδράνεια και αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής ώστε να αποκαταστήσει το εν λόγω κτήριο.

Επιπλέον η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης επιρρίπτει τις ευθύνες στον Δήμαρχο Πέτρο Δουκα καθώς όπως αναφέρει «δεν προέβη σε καμία από τις ενέργειες που του ζητήθηκαν από το Ίδρυμα, επαναπαυμένος , όπως φημολογείται, στο γεγονός ότι η οικογένειά του διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις με την Υπουργό Παιδείας και κατά συ-νέπεια δεν κινδύνευε  το έργο να απενταχθεί από το πρόγραμμα του Ιδρύματος» κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

Η δημοτική αρχή, απαντά αιχμηρά στην κ. Κανελλοπούλου, απαιτώντας ταυτόχρονα από την αρθρογράφο να «ζητήσει άμεσα συγγνώμη για το συκοφαντικό άρθρο της»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης: 

«Σε απάντηση του περισπούδαστου «άρθρου» της κας Κανελλοπούλου, όπου με με-γάλη προχειρότητα κατηγορεί (συκοφαντεί) τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια στο θέμα της αποκατάστασης της μαθητικής εστίας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
-Αν και το θέμα της μαθητικής - φοιτητικής εστίας δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου Σπάρτης (όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ‘αρθρογράφος’), από τις 10/10/19 η νέα Δημο-τική Αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά, έβαλε μπρος το θέμα της ανακατα-σκευής και λειτουργίας της φοιτητικής εστίας.
Μάλιστα από τον Μάρτιο του 2020 ήρθε σε επαφή και κινητοποίησε και το Πανεπι-στήμιο Πελοποννήσου, ώστε και αυτό να επιβεβαιώσει στο Υπουργείο την ανάγκη για φοιτητική εστία.
-Ακολούθησε σειρά επικοινωνιών με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την Υπουργό Παιδείας για να επιλυθεί το χρονίζων θέμα της αποκατάστασης.
Στις 03/03/20, έγινε ενημέρωση από τον κ. Βαϊρακτάρη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη δημοπράτηση του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

-Στις 30 Μαρτίου 2020, ο Δήμαρχος έστειλε προσωπική ηλεκτρονική Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας με το εξής περιεχόμενο: «.... Η ημιτελής Φοιτητική Εστία Σπάρτης έχει τα χάλια της. Ασχημαίνει τη πόλη! .... Αν θα ήταν δυνατό, να δοθεί το ταχύτερο εντολή στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ να μην απενταχθεί το έργο από το ΠΔΕ (ποσού 8.000.000.€ περίπου - ενταγμένο εδώ και 10 χρόνια). Ή αν στο μεταξύ απεντάχθηκε, θα το εκτι-μούσαμε ιδιαίτερα να επανενταχθεί! Ο δε Δήμος Σπάρτης, επειδή η Φοιτητική Εστία είναι έργο πολύ μεγάλης σημασίας και προτεραιότητας για την πόλη, προτίθεται να συμβάλει ουσιαστικά και ενεργά στα πλαίσια τόσο ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ των υφι-στάμενων μελετών με δικά του μέσα, και να προτείνει τρόπους που θα καταστήσουν βιώσιμη και αυτοχρηματοδοτούμενη τη μελλοντική λειτουργία της Εστίας! ....»
Την ίδια μέρα, το Γραφείο της Υπουργού απάντησε, «Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Θα το λάβουμε υπ’ όψιν μας. Είμαστε σε επικοινωνία.»

-Στις 08 Απριλίου 2020, απεστάλη νέο έγγραφο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με αρ. πρωτ. οικ. 9191, με το οποίο, σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου που είχε αποσταλεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (αρ. πρωτ.. 16512/13-8-2019) με θέμα την αποστολή μελέτης με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», ο Δήμος ζητούσε τη επιτάχυνση της δημοπρά-τησης του έργου, δαπάνης 67.989,62€, λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου.

-Στις 14 Μαΐου, ο Δήμαρχος έστειλε νέα Επιστολή- υπενθύμιση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ (και στην Υπουργό), με το ακόλουθο περιεχόμενο: «.... Όπως έχουμε συζητήσει, ο Δήμος Σπάρτης ενδιαφέρεται άμεσα για την ολοκλήρωση της Φοιτητικής Εστίας! .... Και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιβεβαιώνει ότι χρειάζεται άμεσα φοιτητική εστία! .... Η Φοιτητική Εστία θα επιτρέψει στο Πανεπιστήμιο να αναπτύξει τις Σχολές και τις δράσεις του! .... Δεν νοείται Πανεπιστημιακή ανάπτυξη και προσέλκυση ξένων Πανε-πιστημιακών Σχολών και φοιτητών χωρίς Φοιτητική Εστία! .... Οι φοιτητές, καθώς και οι φίλοι και συγγενείς που θα τους επισκέπτονται, θα συμβάλλουν και στη τόνωση της εμπορικής κίνησης της Πόλης μας. Εναλλακτικά, το κτίριο αυτό, θα πρέπει να γκρεμιστεί (γιατί χαλάει όλη την εικόνα της Πόλης), με ευθύνη του Υπουργείου που θα αναλάβει και την αποκομιδή των μπαζών!

-Στις 29 Μαΐου στέλνει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ νέα υπενθύμιση.
 -Στις 03 Ιουνίου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μας δίνει την θετική απάντησή του (την απόφασή του) για το ενδιαφέρον του και την ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο
-Στις 05 Ιουνίου ο Δήμαρχος επικοινωνεί για τα θέμα αυτό με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ.
-Στις 06 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος έστειλε νέα υπενθύμιση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και -Στις 24 Ιουνίου 2020, υπενθύμιση της υπενθύμισης!
-Στις 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Υπουργό Παιδείας, με τον Βουλευτή κ. Ν. Κρητικό και της έθεσε (έθεσαν) τα θέματα της φοιτητικής εστίες και της ίδρυσης ΤΕΦΑΑ. Επιφυλάχθηκε να τα εξετάσει στα πλαίσια των αντίστοιχων γενικότερων σχεδιασμών του Υπουργείου.

-Στις 30 Ιουνίου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μας ενημερώνει ότι το «ΙΝΕΔΙΒΙΜ τους ζήτησε λίγο χρόνο να το εξετάσουν»!
Τα ίδια και στις 24/08/20: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μας ενημερώνει ότι το «ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεσμεύτηκε να ερευνήσει το θέμα και να μας ενημερώσει σχετικά»!

Οι παραινέσεις του Δημάρχου προς την Υπουργό Παιδείας ήταν διαδοχικές: 24/06/20, 29/06/20, 22/07/20, 07/09/29, 26/09/20, 03/10/20, 19/10/20, 13/11/20, 21/01/21 και 02/02/21!
Φυσικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο (βλ. συνεδριάσεις στις 01-07-2020 και 21-10-2020 ) για τις ενέργειές του!!

Επί του παρόντος, η βασική θέση του Υπουργείου είναι ότι ναι, αντιλαμβάνονται το ζήτημα και το εξετάζουν στα πλαίσια του συνολικότερου ζητήματος των φοιτητικών εστιών και ότι θα βρεθούμε πολύ σύντομα για να δρομολογήσουμε λύσεις!

Τα δε περί μη ανταπόκρισης του Δήμου σε αίτημα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, είναι και αυτό άλλη μια φαντασίωση και ανοησία!

Αναμένουμε από την ‘αρθρογράφο’ να ζητήσει άμεσα συγνώμη για το συκοφαντικό άρθρο της (αφού μας ενημερώσει αναλυτικά για όλες τις παρεμβάσεις της για το θέμα αυτό την τελευταία 7-ετία και το ξαφνικό ενδιαφέρον της), αν και μάλλον πρέπει να την ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας έδωσε να ενημερώσουμε τους Δημότες μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών