Αποχωρεί από την ενορία Καλογωνιάς ο π. Γεώργιος Σκοπαράντζος

Ο ιερέας που θα αναπληρώσει το κενό

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποχωρεί από την ενορία Καλογωνιάς ο π. Γεώργιος Σκοπαράντζος

Μετατίθεται ο -επί σειρά ετών- εφημέριος Καλογωνιάς Σπάρτης π. Γεώργιος Σκοπαράντζος ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας. Η αποχώρηση του ιερέα από την παραπάνω ενορία αποδίδεται σε οικογενειακούς λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ενορία σε περιοχή της Αττικής.

Στην κενωθείσα θέση της ενορίας Καλογωνιάς, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος διόρισε τον αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Προφύρη, ο οποίος -όπως αναφέρει η ΙΜΜΣ «πρόσφερε με θυσιαστική αγάπη τις υπεύθυνες υπηρεσίες του, ως διευθυντής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης επί 20 και πλέον έτη».

Ακολούθως, στην κενωθείσα ενορία της Αγίας Παρασκευής Αμυκλών τοποθετείται εντός των ημερών ο διάκονος π. Γεώργιος Πούλιας, ο οποίος θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος την Κυριακή των Απόκρεω, στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Σπάρτης, όπου υπηρετεί ο πατέρας της συζύγου του, αιδεσιμ. π. Κυριάκος Αμανατίδης.

Η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εύχεται και στους τρεις «πολυχρόνια, καλή και επιτυχή διακονία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών