Αποχώρησαν οικογένειες προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας του «Sparta Inn»

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 16:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποχώρησαν οικογένειες προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας του «Sparta Inn»

 Ένα λεωφορείο με 8 οικογένειες προσφύγων και μεταναστών από τη δομή φιλοξενίας του  «Sparta Inn» αναχώρησε γύρω στις 3:30 το μεσημέρι για την Αθήνα.

Οι οικογένειες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε δομές της πρωτεύουσας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων και έπειτα θα αναχωρήσουν για χώρες της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού, στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η δίμηνη παράταση του προγράμματος και η δομή της Σπάρτης αναμένεται να κλείσει.
Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι φιλοξενούμενοι της δομής, που δεν έχουν ακόμα τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν για τους προορισμούς που επιθυμούν.

Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας αιτήθηκε στους αρμόδιους φορείς την παράταση φιλοξενίας του προγράμματος «μέχρι να λάβουν όλοι τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα» και «να μην εκδιωχθούν και έτσι θεωρηθούν ‘άστεγοι εν μέσω κορωνοϊού, και περάσει η ασήκωτη ευθύνη στους δήμους (δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση σε εμάς), αλλά να παραμείνουν στο “Sparta Inn” λίγες μέρες ακόμα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών