Πλέγμα δράσεων του Δ. Σπάρτης απέναντι στην πανδημία

Οι υπηρεσίες που παρέχονται για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2021 17:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλέγμα δράσεων του Δ. Σπάρτης απέναντι στην πανδημία

Με στοχευμένες δράσεις κι ενέργειες στήριξης, ο Δήμος Σπάρτης επιχειρεί να βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των δημοτών από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διενεργούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα τεστ σε δημόσιους χώρους, δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες, για την ανίχνευση του Covid-19, με τη συμμετοχή και υποστήριξη του προσωπικού του Δ. Σπάρτης.

Εμβολιασμοί
Επιπλέον, στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» παρέχεται μέσο μεταφοράς, ώστε να μεταφερθούν άτομα που ζουν μόνα τους ή αδυνατούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμού του δήμου.

Για πληροφορίες, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει προγραμματίσει να εμβολιαστεί και αδυνατεί, για οποιοδήποτε λόγο, να μεταβεί στους χώρους διενέργειας των εμβολιασμών θα μπορεί να καλέσει στα ακόλουθα τηλέφωνα: 27313 61240, 27313 61241, 27313 61242, 27310 22226 (εσωτ. αριθμός 123), κατά τις ώρες 08:00 – 15:00 (εργάσιμες ημέρες).

Διάθεση προσωπικού και χώρου
Ακόμα, ο Δ. Σπάρτης διαθέτει προσωπικό και χώρο ώστε να συμμετέχει ενεργά στην εμβολιαστική διαδικασία καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Σε επιστολές που στάλθηκαν στην 6η ΥΠΕ και στην κ. Σταθούλα Αραχωβίτη, υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Σπάρτη, η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου ενημερώνει πως ο δήμος, έγκαιρα, προνόησε ώστε να προσληφθεί καταρτισμένο προσωπικό για τον Covid-19. Συγκεκριμένα, δύο νοσηλεύτριες ΠΕ και βοηθητικό προσωπικό είναι στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Εμβολιασμού ώστε να συνδράμουν στη διενέργεια των εμβολιασμών κατά του ιού.

Παράλληλα, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας παραχωρεί τον χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ Σπάρτης, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις (πχ προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ και κατάλληλο εξοπλισμό, όπως ψυγείο – κλιματισμό κλπ), για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο για να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο εμβολιασμού.

«Είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε οδηγίες από την 6η ΥΠΕ, ώστε να λειτουργήσει ένα επιπλέον κέντρο εμβολιασμού στην πόλη μας για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

«Βοήθεια στο Σπίτι»
Το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο σπίτι» συνεχίζει αδιάκοπα το πρόγραμμα προσφοράς στους κατοίκους των χωριών του Δ. Σπάρτης, με την αγορά τροφίμων, φαρμάκων και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης.

Σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κοινωνικού προγράμματος, παρέχονται σε πολίτες  διάφορες υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, όπως νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη, καθαριότητα ατομική και χώρου, συντροφιά και πρακτικές εξυπηρετήσεις (εξόφληση λογαριασμών, προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων κλπ), μεταφορά στο νοσοκομείο ή συνοδεία σε διάφορα ιατρεία, φυσικοθεραπείες, διανομή τροφίμων, φαρμάκων, κ.α. από στελέχη του Δ. Σπάρτης και επιστημονικά καταρτισμένο ειδικό προσωπικό που αποτελείται από κοινωνιολόγο, νοσηλεύτρια και οικογενειακές βοηθούς.

Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη
Επιπλέον, το Κέντρο Κοινότητας παρέχει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε δημότες, καθώς και σε οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.

Καλώντας στα τηλέφωνα  27313 61240, 27313 61241, 27313 61242, (εργάσιμες ημέρες και ώρες), δίνονται απαντήσεις και συμβουλές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται στην διάθεση των δημοτών ώστε να συζητήσουν μαζί τους σχετικά με θέματα που τους απασχολούν, παρέχοντάς τους υποστήριξη.

Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου
Τέλος, ο Δήμος Σπάρτης μερίμνησε για εφοδιασμό με ποσότητες μακράς διάρκειας τροφίμων και άλλων αγαθών ώστε να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους οικονομικά αδύναμους πολίτες, παρέχοντας τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. Προϋπόθεση είναι να έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η δράση διανομής τροφίμων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Ευχαριστούμε φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις που προσφέρουν είδη για την ενίσχυση του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Αυτές τη δύσκολη εποχή η προσφορά τους είναι ακόμα πιο πολύτιμη και πιο ουσιαστική», ανέφερε η αντιδήμαρχος Γ. Ζαχαράκη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών