Επίσκεψη Αραχωβίτη στον ΑΣ Κροκεών

«Οι συνεταιρισμοί να παράγουν οφέλη για τους παραγωγούς»

Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2021 09:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσκεψη Αραχωβίτη στον ΑΣ Κροκεών

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Σωκράτη Γορανίτη, τον ταμία Παναγιώτη Ιατρίδη και τους εργαζόμενους Ευαγγελία Παπαδοπούλου και Τάσο Καραμούζη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κροκεών είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης το πρωί της Τετάρτης 24/2.

Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του συνεταιρισμού και τους προβληματισμούς των ν ελαιοπαραγωγών για την πορεία της εμπορίας και της τιμής του ελαιολάδου.

Ο Στ. Αραχωβίτης ενημερώθηκε και για την πρόταση στο πρόγραμμα των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) που έχει υποβάλλει ο συνεταιρισμός και τις προσδοκίες που δημιουργούνται από αυτό. Επιπλέον, ενημερώθηκε και για το μεγάλο πρόβλημα των παλαιών οφειλών και της πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες επέκτασης των δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό τομέα, καθώς και για τις ως σήμερα ενέργειές τους για την ανάδειξη των προβλημάτων των παραγωγών με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους υπουργούς για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και των αγροτών. Συζητήθηκε, επίσης, η επέκταση των Σχεδίων Βελτίωσης και η άμεση καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων, που «με πρωτοφανή τρόπο και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν εξοφλήθηκαν στην ώρα τους, ενώ ακόμα αγνοείται η τύχη της εξόφλησής τους», όπως επισημαίνει ο Στ. Αραχωβίτης.