Βελόπουλος: «Η κ. Μενδώνη μπάζωσε τον τάφο της Αρχαίας Πελάνας»

Σκληρή κριτική του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην υπουργό Πολιτισμού

Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2021 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βελόπουλος: «Η κ. Μενδώνη μπάζωσε τον τάφο της Αρχαίας Πελάνας»

Σκληρή κριτική στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, άσκησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη 25/02 στη Βουλή.
«Εμείς πιστεύουμε ότι η κ. Μενδώνη πρέπει να παραιτηθεί. Και εσείς βγήκατε και μας είπατε ότι υπάρχουν άνθρωποι που την υποστηρίζουν. Και μεταξύ αυτών που την υποστηρίζουν είναι και η κ. Σώτη Τριανταφύλλου, που είχε ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε και συνέχισε:

«Είπατε ότι η κ. Μενδώνη βοήθησε τους υπουργούς της κυβέρνησης να απεμπλακούν έργα που αφορούσαν τα υπουργεία τους. Να σας πω λοιπόν εγώ τι έκανε η κ. Μενδώνη και ως γγ του υπουργείου αλλά και ως υπουργός σήμερα. Το 1997 σταμάτησε τις ανασκαφές στα Στάγειρα, το 2002 μπάζωσε τον τάφο της Αρχαίας Πελάνας στη Λακωνία και μάλιστα με εντολή της έριξαν χαλίκι, το οποίο κάνει ζημιά στο ταφικό μνημείο. Το 2011 μπάζωσε το βωμό των 12 θεών, το 2013 μπάζωσε το ναό του Θρώνακος Απόλλωνα, το 2020 μετέφερε τις αρχαιότητες από τον σταθμό Βενιζέλου. Την ίδια χρονιά τσιμέντωσε την Ακρόπολη, η οποία μετά από 25 μέρες πλημμύρισε. Και λέγατε ότι την τσιμέντωσε για να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στο μνημείο. Ναι, να έχουν πρόσβαση αλλά όχι να τσιμεντωθεί το μνημείο! Ούτε οι Τούρκοι δεν έκαναν τέτοια πράγματα! Η κ. Μενδώνη δάνειζε αρχαιότητες επί σειρά δεκαετιών. Δεν μπορεί λοιπόν σήμερα να μας λέτε ότι τα έκανε όλα καλά".

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει τέτοιου είδους υποθέσεις και καταλόγισε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εσφαλμένες επιλογές.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών