Μειώθηκαν τα κρούσματα το τελευταίο 7ήμερο στη Λακωνία

Λιγότεροι και οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Σπάρτης - Σε επιφυλακή ο Δ. Μονεμβασίας μετά από θετικές περιπτώσεις

Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2021 16:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μειώθηκαν τα κρούσματα το τελευταίο 7ήμερο στη Λακωνία

Τάσεις σταθεροποίησης σε διαχειρίσιμα επίπεδα δείχνει η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού την τελευταία  εβδομάδα στη Λακωνία, όπως αποτυπώνεται από τον αριθμό των νέων διαγνώσεων και των νοσηλειών. Ενδεικτικά, από την Παρασκευή 19/2 έως και την Πέμπτη 26/2 έχουν καταγραφεί συνολικά 14 κρούσματα στον νομό που μεταφράζεται σε 2 θετικές περιπτώσεις ανά ημέρα, κατά μέσο όρο.

Η πτώση των κρουσμάτων οδήγησε και στην άρση (από 22 Φεβρουαρίου) των επιπλέον περιορισμών στον Δ. Σπάρτης, που σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών παρουσίαζε τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, έχοντας τεθεί για 1,5 περίπου μήνα σε «κόκκινη» καραντίνα. Την καλή εικόνα των τελευταίων ημερών στον Δ. Σπάρτης επιβεβαίωσε και το γεγονός πως στα τακτικά τεστ που διενεργήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο παλαιό δημαρχείο Σπάρτης και τα 170 δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά στον ιό.

Εγρήγορση στον Δ. Μονεμβασίας
Πάντως, τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Μονεμβασίας επικρατεί ανησυχία, μετά τον εντοπισμό περιπτώσεων κορωνοϊού, υπό τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς. Αρχικά, διαγνώστηκαν θετικοί δύο άτομα στη Μονεμβασιά, ενώ ακολούθησε άλλη μια διάγνωση  στην περιοχή Ρειχιάς.

Την Πέμπτη 26/2 πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Ρειχιάς περίπου 80 rapid test από τον Δ. Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων «με κάποια αντιφατικά αποτελέσματα», όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή, που επισημαίνει πως το βράδυ της Παρασκευής 27/2 θα προκύψουν τα τελικά αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ που ακολούθησαν.

Την Παρασκευή έλαβαν χώρα έλεγχοι και στην περιοχή του Κυπαρισσίου από τον Δ.  Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μολάων.

«Μένουμε προσεκτικοί, τηρούμε τα μέτρα προστασίας, περιορίζουμε τις επαφές μας, βοηθάμε στην ιχνηλάτηση και αν υπάρχει πρόβλημα είμαστε σε απομόνωση, τηρώντας τις οδηγίες που μας δίνονται, στις περιπτώσεις αυτές ο Δήμος φροντίζει για την προμήθεια και την σίτιση αυτών που έχουν ανάγκη», επισημαίνει ο Δ. Μονεμβασίας, υπογραμμίζοντας: «Το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων έχει ενημερωθεί για τις περιπτώσεις των κρουσμάτων και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας».  

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών
Την τελευταία εβδομάδα η διακύμανση των κρουσμάτων στη Λακωνία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχει ως εξής:
Παρασκευή 19/2: 3
Σάββατο 20/2: 1
Κυριακή 21/2: 1
Δευτέρα 22/2: 1
Τρίτη 23/2: 3
Τετάρτη 24/2: 2
Πέμπτη 25/2: 3

Λιγότεροι νοσηλευόμενοι
στο Νοσοκομείο Σπάρτης
Μείωση του αριθμού των σοβαρών περιστατικών καταγράφεται και στην πτέρυγα Covid-19 του Νοσοκομείου Σπάρτης, όπου πλέον νοσηλεύονται 7 άτομα, τα λιγότερα του τελευταίο διμήνου στην περιοχή. Στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, έως την Πέμπτη, νοσηλεύονταν συνολικά 104 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα: 16 στο Νοσοκομείο Άργους, 14 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, 27 στο Παναρκαδικό Τρίπολης, 26 στο Νοσοκομείο Κορίνθου  (5 σε ΜΕΘ), και 14 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (2 σε ΜΕΘ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti