Δαβάκης: «Σε καλό δρόμο η πορεία των εργασιών για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης»

Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 13:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαβάκης: «Σε καλό δρόμο η πορεία των εργασιών για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στην πρόσκληση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υλοποίησης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης, ο μελετητής του έργου αρχιτέκτων Σπύρος Μούντριχας, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας Π. Παναγάκης και ο νομικός σύμβουλος της υπουργού Π. Χίνης.

Στην τηλεδιάσκεψη διαπιστώθηκε πως έχει ολοκληρωθεί η διασκόπηση του οικοπέδου του Χιμοφιξ, ενώ εντός της εβδομάδας θα γίνει γεωτεχνική έρευνα και διερευνητικές τομές στον χώρο υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. 

Επιπλέον θα ολοκληρωθεί σύντομα η μουσειολογική μελέτη ενώ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και η μουσειογραφική μελέτη για το νέο μουσείο.

Από την συζήτηση προέκυψε η βούληση για την ενεργειακή πιστοποίηση του κτηρίου του νέου Μουσείου, με βάση κάποιο από τα διεθνή πρότυπα όπως το LEED.  

«Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργού Πολιτισμού για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μου να γίνει η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη. Για ακόμη μία φορά διαπίστωσα εκ μέρους της ενεργό ενδιαφέρον, γνώση του θέματος και βούληση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσει η κατασκευή του Νέου Μουσείου της Σπάρτης. Τα όσα ειπώθηκαν μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο!», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Θανάσης Δαβάκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών