Στ. Αραχωβίτης: «Χώρο ΤΩΡΑ ασφαλή και ανθρώπινο για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες»

Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 15:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Χώρο ΤΩΡΑ ασφαλή και ανθρώπινο για τους  αναγνωρισμένους πρόσφυγες»

Παρέμβαση αναφορικά με το θέμα της έξωσης των προσφύγων και μεταναστών από τη δομή φιλοξενίας του Sparta Inn, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη δήλωσή του ο βουλευτής αναφέρει:

«Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διέμεναν στο ξενοδοχείο Sparta Inn στη Σπάρτη ματαίως περιμένουν τα διαβατήρια που δικαιούνται. Αντί αυτών πετάγονται στο δρόμο καθώς η σύμβαση του υπουργείου με το ξενοδοχείο έληξε χωρίς καμία πρόβλεψη για τη στέγαση τους, τη σίτιση τους και τη μέριμνα των παιδιών. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι μέχρι την Κυριακή θα είχε εξευρεθεί λύση, όλα είναι στον αέρα. Εν μέσω πανδημίας και χειμώνα καιρό καλούνται όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ΤΩΡΑ. Η αναλγησία του "επιτελικού" κράτους έχει τα όρια της.

Καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την εξασφάλιση χώρου ασφαλή, ζεστού και ανθρώπινου μέχρι να τους δοθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που δικαιούνται».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών