Βιοκλιματική πλατεία στη Νεάπολη σχεδιάζει ο Δ. Μονεμβασίας

Η πρόταση που κατατέθηκε προς χρηματοδότηση

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βιοκλιματική πλατεία στη Νεάπολη σχεδιάζει ο Δ. Μονεμβασίας

Πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση πλατείας στη ΔΚ Νεάπολης – Βιοκλιματικός Σχεδιασμός» υπέβαλε ο Δήμος Μονεμβασίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, αφορά στην διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στο (Ο.Τ 30) της Κοινότητας Νεάπολης απέναντι από το Καρνάγιο σε πλατεία, με στόχο μέσα από κατάλληλες παρεμβάσεις να δημιουργηθούν νέοι χώροι καθιστικού και πρασίνου ώστε να επιτευχθεί αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου, ενίσχυση του χαρακτήρα του τμήματος αυτού και ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών χαρακτηριστικών της. Επίσης, θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκό δέντρο και ηλιακά παγκάκια με πολλαπλές λειτουργίες που θα λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσθέσουν αξία στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς θα δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών μέσω θυρών USB, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (QI) συσκευών, καθώς και διασύνδεσης στο Internet μέσω 4G Wifi.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών