Επιτροπή Αλληλεγγύης Σπάρτης: «Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στο δρόμο»

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 15:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτροπή Αλληλεγγύης Σπάρτης: «Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στο δρόμο»

Ανακοίνωση για το θέμα των αλλοδαπών που φιλοξενούνται στη δομή της Σπάρτης εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης, ύστερα από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα 1/3 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Sparta Inn» και το θολό τοπίο γύρω από την τύχη των συγκεκριμένων ανθρώπων που διαμένουν από τον Νοέμβριο του 2019 στη Σπάρτη.

Ειδικότερα, η Επιτροπή τονίζει: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πετάει στο δρόμο πρόσφυγες και μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να εκδοθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και οι αιτήσεις ασύλου. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έβλεπαν το αδιέξοδο, γι αυτό εδώ και αρκετό καιρό διαμαρτύρονταν.

Αντί η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πάρουν έγκαιρα μέτρα τόσο για την άμεση έκδοση των απαραίτητων εγγράφων όσο και για την παραπέρα παράταση της διαμονής τους, μέσα σε μια νύχτα τους πετάνε έξω! Έχουν τεράστια ευθύνη για το ότι τους κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα μας λόγω των συμφωνιών με την ΕΕ και στη συνέχεια να τους αφήνουν στο δρόμο.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας όπως έμπρακτα κάναμε όλο αυτό το διάστημα, μέσα από τα μαθήματα Ελληνικών που γινόντουσαν κάθε εβδομάδα με μεγάλη συμμετοχή, μέσα από τις δράσεις μας για τα μικρά παιδιά, από τις συλλογές αγαθών και τροφίμων κ.α.

Καλούμε τους αρμοδίους να βρουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν σε βάρος ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στο δρόμο. Να βρεθεί άμεσα χώρος αξιοπρεπής στέγασης για όσο χρειαστεί. Άμεση έκδοση των εγγράφων τους και  διευκόλυνση για να ταξιδέψουν στη χώρα προορισμού τους. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη χάραξη σχεδιασμένης και καθολικής ένταξής τους στην εργασία και την κοινωνία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών