Μειωμένο το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο αριθμός των συμβούλων στη Λακωνία

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 19:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μειωμένο το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Μειωμένο κατά 10 μέλη προβλέπεται να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που θα αναδειχθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, από τα 51 μέλη που απαριθμεί σήμερα, το επόμενο συμβούλιο θα σχηματιστεί με την εκλογή 41 συμβούλων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ο αριθμός των συμβούλων θα συρρικνωθεί στους 6 από 8 που είναι σήμερα.

Το παραπάνω έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον υπουργό Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτρα.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του μετέφεραν τις απόψεις τους για τις προωθούμενες από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλαγές, με στόχο την αναμόρφωση του τοπίου των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκφράστηκαν δε ομόθυμα υπέρ των προτεινόμενων αλλαγών και υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής.

Όσον αφορά τη μεταβολή στις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -με βάση τον πληθυσμό που καταγράφηκε στην τελευταία απογραφή αυτές προβλέπεται να είναι: στην Αργολίδα 7 από 9, στην Αρκαδία 6 από 8, στην Κορινθία 10 από 12 και στη Μεσσηνία 12 από 14, με συνέπεια να προκύπτει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που θα αποτελείται από 41 μέλη, αντί των 51 σήμερα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών