Αποχώρησαν ξημερώματα οι μετανάστες από τη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Έκλεισε ο κύκλος της παραμονής τους στην πόλη μετά από 1,5 χρόνο

Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2021 13:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποχώρησαν ξημερώματα οι μετανάστες από τη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Αναχώρησαν για Αθήνα οι μετανάστες-πρόσφυγες που φιλοξενούνταν το τελευταίο διήμερο στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης, ύστερα από την απομάκρυνσή τους από τη δομή (ξενοδοχείο «Sparta Inn») το βράδυ της Τετάρτης 3/3. Έτσι, μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο (από τον Νοέμβριο του 2019), όταν αφίχθησαν οι πρώτοι μετανάστες στη Σπάρτη, ολοκληρώθηκε η παραμονή τους στην περιοχή στο πλαίσιο του προγράμματος «Filoxenia».

Το πρώτο λεωφορείο ξεκίνησε από το κλειστό γυμναστήριο στις 4:40΄ το πρωί, ενώ ακολούθησε στις 6:15΄ πμ και δεύτερο πούλμαν (φωτο) όπου επιβιβάστηκαν οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Αξιοσημείωτο είναι πως, πριν την αποχώρησή τους, οι μετανάστες καθάρισαν επιμελώς όλους τους χώρους του κλειστού. Η διαδικασία της αποχώρησης ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και, πλέον, οι μετανάστες που έχουν εξασφαλίσει έγγραφα παραμονής αναμένεται να προχωρήσουν σε αυτόνομη ενοικίαση μισθίου σε κάποιο μεγάλο κέντρο της επικράτειας, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και στο πρόγραμμα «Helios» όπου θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για το ενοίκιο τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», συνολικά 17 άτομα (4 οικογένειες) δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τα έγγραφά τους και είναι άγνωστο που θα διαμείνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Τους κατευόδωσα και τους ευχήθηκα καλή τύχη στη προσπάθειά τους να κτίσουν μια νέα ζωή και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η Σπάρτη τούς συμπεριφέρθηκε άψογα»,  ανέφερε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ο οποίος βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο για να ξεπροβοδίσει άνδρες, γυναίκες και παιδιά που παρέμεναν στη Σπάρτη το τελευταίο διάστημα.

Αναφορικά με το μέλλον των συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο δήμαρχος Π. Δούκας, δεν τίθεται θέμα επιστροφής και φιλοξενίας τους στην πόλη, καθώς έπεσε οριστικά η αυλαία του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο κ. Δούκας απηύθυνε «εύσημα και ευχαριστίες προς τις αστυνομικές αρχές στους κκ. Τσιγαρίδη και Πλαστήρα, τους αντιδημάρχους κκ. Ζαχαράκη, Δεδεδήμου, Καπονικολό και Καρλαύτη, όλο το Τμήμα της Πρόνοιας του Δήμου, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βερούτη, τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Περγαντή και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αθλητικού Οργανισμού κκ. Λαμπρόπουλο, Αναστασάκο και Νικολακάκου, τον Νίκο Μηνακάκη του Εργατικού Κέντρου, τους οδηγούς των λεωφορείων, το τουριστικό πρακτορείο του ΚΤΕΛ Λακωνίας, και φυσικά τον σεβασμιώτατο Δεσπότη μας για την άμεση κινητοποίηση και συνδρομή τους. Επίσης τους βουλευτές του νομού μας, κκ. Αθανάσιο Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη για το συνεχές ενδιαφέρον τους και τις παρεμβάσεις τους».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών