Η Ακολουθία του «Ακάθιστου Ύμνου» στην Ι. Μ. Μάνης

Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021 12:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ακολουθία του «Ακάθιστου Ύμνου» στην Ι. Μ. Μάνης

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στις Αιγιές μετέβη την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ για να χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μίλησε για την Παναγία Βλαχερνών, ιερό ναό, όπου για πρώτη φορά λέχθηκε ο ύμνος αυτός για την Παναγία και μάλιστα «ορθοστάδην», δηλ. όρθιοι για να ευχαριστήσουν την Υπέρμαχο Στρατηγό. 

Ακολούθως αναφέρθηκε στο κύρος και τη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και την συνεχή προσευχή μας για τον ιερό αυτό θεσμό και τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο ενώ τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία του Βυζαντινού πολιτισμού, όχι μόνον ως ιστορικού γεγονότος αλλά και ως μια έμπνευση για το σήμερα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών