Πέρασαν» από την Οικονομική Επιτροπή τα νέα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ

Όλες οι αποφάσεις

Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021 12:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέρασαν» από την Οικονομική Επιτροπή τα νέα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ

Με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε την Τρίτη 13 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δ. Σπάρτης.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονταν το θέμα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΥΑ Σπάρτης, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως, σε τοπικές κοινότητες του δήμου. Μετά τη συζήτηση, που συνοδεύτηκε από υψηλούς τόνους και στιγμές έντασης, το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα. Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν οι: Γεωργία Ζαχαράκη, Γεωργία Δεδεδήμου, Αθανάσιος Καρλαύτης, Δημήτρης Καπονικολός, Ελένη Δαράκη από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ενώ την πρόταση καταψήφισαν οι Βαγγέλης Βαλιώτης, Δημήτρης Αποστολάκος, Ιωάννης Καρμοίρης και Ηλίας Κοντάκος από την αντιπολίτευση.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις που ελήφθησαν:
• «Έγκριση ή μη της αριθ. 35/16-3-2021 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης (ΔΕΥΑΣ) με θέμα «Αναπροσαρμογή  τιμολογιακής πολιτικής  ΔΕΥΑΣ».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση κατά πλειοψηφία.
• «Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση της  υπηρεσίας με τίτλο  «Υπηρεσίες περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς 2021-2022» - ανάδειξη προσωρινού αναδόχου».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση ομόφωνα.
• «Περί έγκρισης  2ου Πρακτικού του Διαγωνισμού  για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων LED Δ.Ε. Σπάρτης» (αριθ. ΕΣΗΔΗΣ: 103811)
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση ομόφωνα.
• «Διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών “Καθαρισμός δημοτικών οδών, κοιμητηρίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων”».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση κατά πλειοψηφία.
• «Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής εργασιών –υπηρεσιών για την εκτέλεση των εργασιών  για τον καθαρισμό δημοτικών οδών, κοιμητηρίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων 2021».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση ομόφωνα.
• «Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση ομόφωνα.
•  «Περί  εγκρίσεως  λογαριασμού εσόδων-εξόδων για το μήνα Μάρτιο     έτους 2021».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση ομόφωνα.
•  «Εξειδίκευση πίστωσης για προμήθεια κρέατος και τσουρεκιών ενόψει γιορτών του Πάσχα 2021 για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου».
ΑΠΟΦΑΣΗ: Έγκριση ομόφωνα.

«Ναι» για κληροδότημα Φιλιππόπουλου
Εξάλλου, στη συνεδρίασης της Οικονομικής-Διαχειριστικής  Επιτροπής ελήφθη ομόφωνη απόφαση για το θέμα «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ:  «Ορισμός μελών επιτροπής για προσωρινή και οριστική παραλαβή έργου με τίτλο «Περίφραξη Οικοπέδων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών