Αυξημένο παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Σπάρτης

Ο αριθμός κρουσμάτων στη Λακωνία

Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021 15:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξημένο παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Σπάρτης

Επιβαρυμένη παραμένει η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού, όπως αποτυπώνεται στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Σπάρτης. Ειδικότερα, κατά την τελευταία δειγματοληψία που διενεργήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου για την ανίχνευση του ιού Sars-Cov-2, τα δείγματα βρέθηκαν θετικά και, μάλιστα, σε αρκετά αυξημένα επίπεδα, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΣ. Για τα αποτελέσματα ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η ΔΕΥΑΣ θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες (επόμενη την Τρίτη 20/4/2021), παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης.

Στη Λακωνία, τα κρούσματα που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες ήταν: 2 την Παρασκευή 16/4, 1 το Σάββατο 17/4 και 4 την Κυριακή 18/4.

Αναφορικά με τις νοσηλείες στις πτέρυγες Covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας, μέχρι την Παρασκευή (16/4), νοσηλεύονταν συνολικά 172 άτομα εκ των οποίων 9 σε  ΜΕΘ. Συγκεκριμένα: 21 στο Νοσοκομείο Άργους, 15 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, 46 στο Νοσοκομείο Τρίπολης, 48 στο Νοσοκομείο Κορίνθου (οι 6 ΜΕΘ), 21 στο Νοσοκομείο Σπάρτης και 22 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (οι 3 ΜΕΘ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών