Παραμένουν τα sms, ανοίγουν οι διαδημοτικές, «βουβή» η εστίαση

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα

Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2021 11:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παραμένουν τα sms, ανοίγουν οι διαδημοτικές, «βουβή» η εστίαση

Ανακοινώσεις για τα sms και τον τρόπο μετακίνησης των πολιτών τις επόμενες ημέρες έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ενημέρωσε ότι τα sms για τις μετακινήσεις στο 13033 θα παραμείνουν έως και τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Από τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για όλη την εβδομάδα και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Για να μεταβούν σε καταστήματα εστίασης από τις 3 Μαΐου και μετά, οπότε σηκώνουν ρολά οι εν λόγω επιχειρήσεις, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms με κωδικό 6. Στα καταστήματα εστίασης και καφέ δεν επιτρέπεται η μουσική, θα έχουν μόνο καθήμενους πελάτες και μόνο σε ανοικτούς χώρους. Το ωράριο από τη Δευτέρα (3/5) επεκτείνεται μέχρι τις 11:00 το βράδυ, ενώ τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν 15 λεπτά νωρίτερα.

Εξάλλου, τη Μ. Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την πομπή των πιστών για να αποφευχθεί συνωστισμός, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί εκτός του ναού. Για τη μετάβαση σε φιλικό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, οι πολίτες θα στέλνουν sms με κωδικό 6 στο 13033. Επιτρέπεται να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών, έως 9 άτομα για εσωτερικό χώρο και έως 12 για εξωτερικό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland