Πανελλήνια διάκριση για το Νοσοκομείο Μολάων

Από το Παρατηρητήριο Καινοτομίας

Τετάρτη, 05 Μάιος 2021 13:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανελλήνια διάκριση για το Νοσοκομείο Μολάων

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που αναγνωρίζεται από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Καινοτόμες Δράσεις για τον Covid-19, αποτελεί η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

Ειδικότερα, η λακωνική μονάδα Υγείας διακρίθηκε για τις καινοτόμες δράσεις τηλεϊατρικής που προσέφερε στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών ευθύνης της, προσφέροντας τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, εντελώς δωρεάν και χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε το 2020 η πανδημία.

Το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζει την πολιτική καινοτομίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση και υποστηρίζει τις δημόσιες οργανώσεις για την ανάπτυξη ικανότητας καινοτομίας και διοικητικού μετασχηματισμού τους. Στο εν λόγω πλαίσιο, αναγνώρισε ως καινοτόμο τη ΝΜ Μολάων για τη δράση «Εφαρμογή τηλεϊατρικής σε κατοίκους με δυσκολία πρόσβασης λόγω Covid-19».

Με αφορμή την παραπάνω αναγνώριση, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων Κ. Κορωνιός δήλωσε πως «η εξαιρετική αυτή διάκριση, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών της διοίκησης της ΝΜ Μολάων και επιβράβευσης του στρατηγικού της πλάνου για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας, η οποία -σε συνεργασία με το Ίδρυμα Vodafone-  υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες και τις χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάκριση εδώ κι εδώ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών